Собственици на заведения: Новите COVID ограничения са безумни, клонят към антиваксърство

  • 24 януари 2022 17:00

  • 2665
  • 13
© Novini.bg

Досега всички здравни власти се опитваха да накарат населението да се ваксинира, а в момента затварят единствения бранш, който е с напълно ваксиниран персонал, и клиенти със зелен сертификат за ваксинация или антитела. Издадената заповед на местно ниво за София-град за нас е безумна, противоконституционна и клони към антиваксърство. Това казаха на брифинг собственици на заведения по повод затягането на COVID мерките и затварянето на нощните заведения на локално ниво, предаде репортер на Novini.bg.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 31535

Болшинството от колегите спазват всички стари мерки – за отстояние, за сертификата. След като досега здравните власти казваха – ваксинирайте се, за да живеете свободно, защо сега трябва да бъде затварян този бранш, попитаха те.

Собствениците на заведения категорично отказват да спазват новите мерки. Готови са да си понесат санкциите.

Но ние ще обжалваме всяко едно нещо, защото заповедта е безумна и противоконституционна. Ние сме ваксинирани, със зелени сертификати, и ни забраняват да работим, подчетават собствениците на заведения. 

По-рано днес те изпратиха писмо до медиите, в което се казва:

"Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България изразяват искреното си недоумение от решението на българското правителство да остави без работа най-високоваксинираната част от населението. А именно – трудещите се в секторите, за които от месеци важи изискването за зелен сертификат.

На нас тази логика наистина ни убягва – да задължиш работещите в даден сектор да се ваксинират, след това да им кажеш, че не е имало смисъл и да ги затвориш, ограничиш и оставиш без препитание, за нас, за нашите клиенти и за обществото е абсолютно грешно, вредно, нелогично и дори антиваксърско!

А ние ще премахваме "зеления сертификат" при 60% ваксинирани??? Дами и господа, в нашия сектор 8 от 10 човека са с ваксини! Това не прави ли 80%?!

След въвеждането на зеления сертификат болшинството от служителите в нашия сектор се ваксинираха, което повиши значително и средния процент за страната. Сега предстои те отново да бъдат ограничени в правото си на труд за сметка на множество сфери, в които зелен сертификат не се изисква и респективно много малко хора се ваксинират.

Това е поредно отблъскване на българите от процеса за ваксинация!

Може да не сте наясно, но с действията си удряте не само заведенията! Удряте и събитийната дейност и множество организирани вече концерти и събития, за които са продадени билети. Това е една много широка мрежа от артисти, изпълнители, технически екипи, охранители, рекламни агенции, транспортни фирми, почистващи фирми и др. Всички те до момента, работили със зелен сертификат, сега са на улицата.

И желаем да напомним, че въпреки закъснелите решения за „зелен сертификат“ в Народното събрание, Министерски съвет, държавната и общинска администрация, в един момент се появи дата 24 януари, при която той да важи поне за част от тях. Това е утре. Молим за отговор – въвежда ли се такъв някъде от утре и къде точно?

И последно, но не по важност – представени бяха няколко здравни плана. Тяхната логика и ефективност не е от нашата компетенция, макар че имаме основателни съмнения за правотата им. Но не беше представена нито една работеща мярка за подпомагане на бизнеса. Всичко, което видяхме до сега е зле преработено старо с явната цел да не можем да се възползваме от него поради непосилните условия".

Алибегов: Няма да спазваме новите заповеди на властите, това би ни обрекло на фалити

 

Повече за Коронавирус

corona
Константин Тодоров
2665 13

Свързани новини

Коментари 13

Добави коментар
KOPTOR

2022.01.24 | 20:55

12
Защо винаги най тъпите са най нагли и приказливи !Как не спряхте да си ръсите простотиите шибани откачалки ! Цели семейства загубиха животите си а вие празноглави кратуни не спряхте с ненормалните си твърдения и провокации!
саше

2022.01.24 | 23:05

13
И аз не мога да разбера коронофилите как може да са толкова прости и откачени. Най-гласовитите и приказливите са платени, но повечето са просто със стокхолмски синдром.
Радев карантина 1

2022.01.24 | 20:34

10
На Радев два пъти му се разминава карантина веднъж преди година под правно невалиден предтекст че бил важен държавен човек. Тогава Радев отърва кожата и уволниха шефа на РЗИ.
Радев карантина 2

2022.01.24 | 20:36

11
Втори път сега като му гласуваха частно законче и стое само 3 дни в карантина. Всички сме равни през управлението на справедливите братски масони но некои пак са по-равни. Да го духат бедните.

2022.01.24 | 19:28

9
Е ми това е "промяната" приятел. Промяна основно във финансовото състояние на Кирчо и Кокорчо и мекеретата около тях. А пък вие си умирайте от глад по местоживеене.
трета доза

2022.01.24 | 19:27

8
Който се прай, че вярва, че повече от 10% от сертификатите на тая пасмина не са купени е в бизнеса с фалшиви сертификати :)

2022.01.24 | 18:53

6
По добре лие да умираме дави и редторантите.

2022.01.24 | 19:10

7
кво, кво? Ракията...
Дарутрееяс

2022.01.24 | 17:55

5
Ковид вируса и мерките са вид бизнес на правителствата в света
един път

2022.01.24 | 17:29

4
хванал ли си се на хорото нема пускане... молете се шимпанзета да има още няколко по-силни протеста като вчерашния в Брюксел та да се премахне новия строй

2022.01.24 | 17:29

3
Онези, които са готови да се откажат от основна свобода, за да си купят малко преходна сигурност, не заслужават нито свобода, нито сигурност.” - Бенджамин Франклин
Правителството

2022.01.24 | 17:20

2
Ако си ваксинирате децата на 100% ще ви пуснем да работите до 10 часа.

2022.01.24 | 17:17

1
който вярва, че ще се освободи с робия е тъп

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини