Корнелия Нинова разговаря с Диана Ковачева

  • 08 февруари 2022 17:55

  • 1839
  • 1
Корнелия Нинова разговаря с Диана Ковачева
© БСП
Слушай новината Слушай новината

„Политиката на потребителите ни е абсолютен приоритет. Бих искала да изградим дългосрочно сътрудничество с омбудсмана по политиката за потребителите“.

Това заяви вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за по време на среща с омбудсмана на Република България Диана КовачеваДиана Ковачева Диана Ковачева е родена в София през 1975 г. Завършила е право в Софийския университет "Св. Климент, съобщиха от пресцентъра на БСП. В рамките на дискусията бяха обсъдени въпроси, свързани с подготвянето на проектозакона за колекторските фирми. Министър Нинова представи основните проблеми на потребителите, свързани с тези фирми. „Имаме много добър диалог с потребителските  организации, които имат отношение по темата, имаме идеи, но те могат да се осъществят само чрез съвместна работа  и добро желание от всички страни“, каза още министър Нинова. Вицепремиерът подчерта, че темата за колекторските фирми е засягана от години, но до този момент не е имало никакъв отзвук и желание за работа в тази посока. 

Нинова: Засилваме ролята на държавата в икономиката - нещо, което ГЕРБ считаше за социалистическа отживелица

Омбудсманът г-жа Диана КовачеваДиана Ковачева Диана Ковачева е родена в София през 1975 г. Завършила е право в Софийския университет "Св. Климент се ангажира за съвместни действия и подчерта, че голям процент от жалбите са свързани с потребителски проблеми – най-вече със задълженията към колекторските фирми, “Топлофикация“ и частните съдебни изпълнители. “Често плашат хората, че ще им вземат жилището. Не може да се продава жилище заради потребителски кредит, каквото решение има на Европейския съд“, допълни г-жа Ковачева. В заключение министър Нинова и г-жа Ковачева изразиха увереност, че с общи усилия ще могат да работят в посока защита правата и интересите на гражданите.

 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1839 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2022.02.08 | 19:02

1
Корни - кво стана с мобилните оператори ма кравичке? Нещо май не те отразиха и си вдигнаха цените. Кво стана с цените на бензина ма? При Боко като поскъпна с 5 стотинки се търкаляше като свинкя по плочките и ревеше на умряло ама от както мъжот ти е в Лук Ойл не смееш да гъкнеш - зер отиде му огромната заплата.

Добави коментар

Водещи новини