Петър Витанов: Промяната в БСП е неизбежна и социалистите не трябва да се отчайват

  • 26 януари 2022 12:21

  • 428
  • 4
Петър Витанов: Промяната в БСП е неизбежна и социалистите не трябва да се отчайват
©

„Промяната в БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е ще се случи, ако партията иска да върне доминиращата се роля. В момента България се намира в трудна външно-политическа ситуация, но не трябва да се превръща във фронтова държава“.

Това каза в коментар по актуални теми евродепутатът Петър ВитановПетър ВитановПетър Витанов е роден на 18 април 1982 г. в Сливен. Завършва Английската гимназия в София. Владее в интервю за „Дарик радио“. „За Конгреса ще кажа само една дума, за да запазя достойнството на всички участници, и тази дума е „грешка“, каза Петър ВитановПетър ВитановПетър Витанов е роден на 18 април 1982 г. в Сливен. Завършва Английската гимназия в София. Владее. „Големият въпрос е дали БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е може да отстоява своите ценности и моят отговор е – да. Трябва да се направи опит да се промени партията и борбата продължава отвътре. Искам да се обърна към всички, които се чувстват разочаровани и обезверени, да не се отчайват. БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е ще има съвсем скоро нужда от спасение и в него трябва да участват всички леви хора. Няма как да се откажем така с лека ръка от партията“, каза Петър ВитановПетър ВитановПетър Витанов е роден на 18 април 1982 г. в Сливен. Завършва Английската гимназия в София. Владее

Конгресът на БСП не прие оставката на Корнелия Нинова

БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е ще бъде припозната от младите хора, ако говори на техния език и поставя на дневен ред проблемите им. Защото в Европа не се занимаваме с дължината на краставиците, каквото мнение битува, а със стотици важни теми, които определят начина на живот – икономика, транспорт, екология, здравеопазване. И въпреки всички трудности, Европейският съюз продължава да е най-доброто място за живеене“, смята евродепутатът.

„Трябва да говорим за минимална работна заплата, в епидемията от Ковид-19 имаме две години свръхексплоатация на труда, експлоатация на бедните, увеличаващо се домашно насилие. Забравихме борбата за равноправие, говорейки за Истанбулската конвенция. Трябва да си зададем и въпроса кой ще плати сметката за Зелената сделка, дали работниците или големите корпорации. Това са все теми, които ще рефлектират върху живота ни“, каза Витанов. „БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е не може да агонизира, промяната трябва да се случи в самата партия“, добави още той. 

Петър Витанов: Конгресът на БСП трябва да даде началото на нов път за партията

Петър ВитановПетър ВитановПетър Витанов е роден на 18 април 1982 г. в Сливен. Завършва Английската гимназия в София. Владее прогнозира, че ако в партията не настъпят промени, този път тя няма да е в състояние да „запуши нов ляв проект“, както се е случвало много пъти досега. „И тук дори няма да има нужда от някакво политическо генно инженерство“, смята Витанов. „Лявото не е в агония. Вижте какво става в Германия, в Италия, Португалия, Испания, Дания, Швеция. След тези две години криза, хората разбраха, че държавата има съществена роля в икономиката. И ние трябва да сме там, при модерните европейски партии, които управляват“, каза още депутатът от групата на социалистите.

Петър ВитановПетър ВитановПетър Витанов е роден на 18 април 1982 г. в Сливен. Завършва Английската гимназия в София. Владее коментира и напрежението между Русия и НАТО. „Безпрецедентно е напрежението във външно-политически план, което имаме в момента. Европа се оказва в окото на бурята в един голям конфликт между НАТО и Русия. Опасявам се да не се превърне в заложник на тези големи геополитически интереси“, каза социалистът. „Има различни сценарии, какво може да се случи – от това да нямаме доставки на природен газ, което значи спиране на икономиката, до това да станем арена на военни действия. Аз се надявам да не се стигне дотам. Но е важно Европа да бъде по-самостоятелна и да може да осъществява самостоятелна отбранителна политика. Важно е също така да има смяна на начина, по който се взимат решения в отбранителната политика и дори общи въоръжени сили, които да гарантират независимост на ЕС“, коментира още той.

Според него България не трябва да е фронтова държава, теза, която се защитава и от военния министър Стефан Янев и от министър-председателя Кирил Петков.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
428 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
я па я

2022.01.26 | 14:10

3
и тия ще се променят към изчезване мисля

2022.01.26 | 14:59

4
Лошо няма.
..

2022.01.26 | 13:30

2
Уникална промяна след подадена оставка на прецедателя конгреса избра нов прецедател , който носи същото име като стария - бсп - бесни страшни пенсии! Тая пародия на партия трябва да бъде закрита в най скоро време 100 години стигат
oo

2022.01.26 | 12:37

1
da bre sluga na ninova promianata kam koiato te vodi tia e po 4 procenta i izvan parlamenta eto takava zadacka sa im postavili neinite sapartiici ot grob smeshniko dolen.

Добави коментар

Водещи новини