БСП предлагат изваждане на “Пожарна безопасност и защита на населението” от МВР и създаване на нова държавна агенция

  • 20 януари 2022 10:20

  • 3300
  • 7
© Novini.bg

Вчера в комисията по вътрешна сигурност и обществен ред Бойко Рашков обясни, че се обмисля излизане от структурата на МВР пожарната безопасност. Парламентарната група на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е и АБВ отдавна работим по тази тема и имаме възможност да предложим на обсъждане излизането от структурата на МВР на ГД “Пожарна безопасност и защита на насилието”. Това заявиха от БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е на брифинг днес.

Бойко Клечков каза, че ще се инициира експертна среща с коалиционните партньори, защото тази тема не е залегнала в коалиционното споразумение: “Ние заставаме зад идеята да се създаде Държавна Агенция “Защита на населението” като в нея да влязат “Пожарна безопасност и защита на населението” и ГД “Национална система за спешни повиквания”.

Крум Зарков: Имам реални шансове да стана председател на БСП

Предложението е ДА да бъде подчинена на министър-председателя. От БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е бяха категорични, че служителите ще запазят присъдения им ранг, както и категорията труд. Обучението на служителите ще продължава да се случва в МВР академията.

Като мотиви за преструктурирането посочват, че МВР не е министерство за хуманни дейности.

Последвайте канала на

Теодора Александрова
3300 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар

2022.01.20 | 12:26

7
Днешното правителство- комунисти дойдоха на власт с ЛЪЖА и благодарение на финансовата подкрепа на мафиоти избягали от закона в държавата! Румен Радев про руски настроен избран с манипулации с машинен вот загуби комисионна от сделката Грипен...яхна протеста 2021 организиран от криминалния контингент...Кирил Петков син на окръжен на БКП изнесъл в Канадска банка през Австрия близо 160 млн долара в началото на 90те..Асен Василев фалира фирма в Великобритания....Корнелия Нинова...опитна в източването на фирми в началото на 90те ...всичко започна преди 2-3 години когато Българското правосъдие подгони Цв.Василев и Васил Божков ..закрилниците и финансови магнати, които подпомагат БСП през годините ....и започнаха с компромати и откровени ЛЪЖИ ...снимки ....вили в чужбина и се стигна до канибализъм ....сега стана ли ви ясно уважаеми кой Ви управлява в момента ....МАФИЯТА !!!!!
И аз

2022.01.20 | 12:22

6
Ами току що качиха съобщение че сменят КЕВР и от 7 члена стават 9. За всеки от тях заплатата е над 6 000 на месец чисто. Някой да има братовчед да се назначи на измекярска длъжност. Пък простия народ пак да "гласува"
тъпо

2022.01.20 | 11:08

5
само болшевиките си мислят че МВР не е институция с хуманна дейност А трябва да бият и глобяват народа ПОЛИЦИЯТА В ЦЯЛ СВЯТ ПОМАГА НА ХОРАТА И Е СЪВСЕМ ХУМАННА ИНСТИТУЦИЯ абе пачаври болшевишки вие навън излизали ли сте изобщо
темерута

2022.01.20 | 10:57

4
Само раздуване на администрацията, има смисъл ,ако се обединят с ГЗ и спешна помощ в агенция,за по синхронни действия,при пожари, аварии и защита на населението

2022.01.20 | 10:43

3
Е тва е промяната…прост народе гледай

2022.01.20 | 10:42

2
Айде нова администрация сега още назначавания в нея на държавна заплата…и знаем кои ще са наети(братовчеди и балдъзи)
Хм

2022.01.20 | 10:40

1
Нали уж щяха да намаляват администрацията. За 9 месеца миналата година са увеличили нзначениета в апарата с 2.5 ПЪТИ забележете. И това по официални данни. Как ли изглеждат в "стани за да седна"

Добави коментар

Водещи новини