Джуджето Македония победи убедително България*

  • 20 януари 2022 08:41

  • 14503
  • 10
Джуджето Македония победи убедително България*
© Novini.bg
Слушай новината Слушай новината

Дипломатическите игри са сложна материя, която очевидно не е по силите на новото правителство, пише в анализ Сергей Петров - Араджиони, политолог. 

Всичко по темата:
Отношенията България - РС Македония 1238

Българските стратегически цели на международната сцена трябва да бъдат в синхрон с националните ни интереси.

Тук няма да говорим за протокол и външен вид, защото редица политици от по-висок ранг също го нарушават, изцяло в духа на прогресивизма и незачитането на елементарни норми.

По-лошата новина е, че джуджето Македония победи убедително България. Новият министър-председател заговори за "фашистки режим", за "негативни исторически факти, които не може да се игнорират", за ужасните неща на фашистките режими и как обаче действията им не са свързани с националността.

ВМРО с жестока критика към Петков: „македонци“ с българско самосъзнание, Гоце Делчев и имало ли е „фашизъм“

Това, че България заговори за фашистки режим и негативни исторически факти е де факто признаване на историческа неистина, широко пропагандирана в миналото, свързана с изграждане на негативен образ на България.

Това е основна руска концепция, в която се слага знак за равенство между фашизъм и националсоциализъм, което от политологична и историческа гледна точка е абсолютно невярно. Знак за равенство се слага само в пропагандната казионна теория в бившия съветски съюз.

Тази хипотеза е споделяна винаги само и единствено от най-индоктринираните носталгици по соца и крайните русофили. Понякога бива реабилитирана от новото прогресивистко ляво.

Вчера стана ясно, че българската държава легитимира тази измислица, която е против българския интерес и в разрез с историческата истина. Същата хипотеза е основен стълб на антибългарската пропаганда в Македония.

Решението на България да използва краткото название на Северна Македония пък е вкарване в капан. Това със сигурност е проследено от гръцката държава и ще носи своите последствия. България бе вкарана в заиграването с името на нашата съседка, което не трябваше да бъде допускано.

Неловкото и объркано отговаряне на въпросите, свързани с по-спорните въпроси, издаде неподготвеност и се превърна в несполучлив опит за избягване на директен отговор. Изключително опасно е да издаваш несигурност и неувереност на подобна среща.

Признаването на българското малцинство на конституционално ниво в Македония ще остане само на думи, защото дори да бъде допуснато за гласуване, 2/3 мнозинство няма да получи в парламента на нашата съседка.

Македонската дълбока държава не искала позитивно решение с България

Още по-интересното е, че Македония излезе победител и в публичното пространство с на пръв поглед символичния акт, да се откаже от териториални претенции! Забележете! Това е връх на цинизма, който в общественото пространство ще създаде впечатление, че Македония прави големи отстъпки спрямо България, вървейки по пътя на своята евроатлантическа интеграция.

България и Македония ясно дефинираха стъпките в прословутия Договор за приятелство, добросъседство и сътрудничество между Република България и Република Македония. Нашата съседка не само, че не спазва договорките, но и извърши куп провокации.

България е на път да бъде поставена на колене от Македония. Това ще бъде един от най-големите провали във външната политика на нашата държава в новата ни история.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
14503 10

Свързани новини

Коментари 10

Добави коментар

2022.01.20 | 11:28

10
Сериозният и отговорен държавен ръководител не може да бъде мамино синче, слуга на фуражка с голямо его. Трябва да отговаря но много и тежки изисквания: да е раснал в библиотеката на сядо си, а не в обора му, да е прочел вагон книги, да е бил често в компанията на родолюбиви майстори дипломати, Да е бил чирак при голям политик, да обича Бългория повече от майка си, а не да е получужденец и много такива. Нашият самонадеян пръдльо сърбеманите го надиграха елементарно. Самонадеян пърдю изплувал заедно с пяната и ла..ата след вълнение, организирано от притиснати олигарси и оглавено от недоктоъно его. Туй е той. Ще се уреди със силен запис в CVто си. това е целта.
Boiko_Borisov

2022.01.20 | 11:16

9
Смешник с почитатели
пенчо

2022.01.20 | 11:15

8
тоя едни микзерни пенсии не можа да оправи,че държавата ли.
Прост(о) Киро

2022.01.20 | 11:02

7
Има ли по глуповато, неподготвено и неадекватно създание на ръководна длъжност от нашия премиер прост(о) Киро. Маминият лигльо дето не можел да работи под натиск е абсолютно бос в политиката - като гледам инфлацията и цените е също толкова бос и в икономиката. Едно е да продаваш сиропчета друго е да управляваш държава. Въобразил си е, че със глуповати усмивчици и демонстрации на фалшива деловитост ще може да се справи с вещи в политиката и дипломацията лидери. Защо български народе отново избра поредния измамник и некадърник да те управлява?
Катана Катана

2022.01.20 | 10:53

6
джуджето Македония срещу нихилистите българи,но не и България.
Минувач

2022.01.20 | 10:48

4
Все повече Петков изглежда като сламен човек.Да но в икономиката да е по подготвен.Но до тук кръгла нула.Лошото ,че това не е фирма ,която ще фалира а държава и след грешките няма връщане на зад.

2022.01.20 | 10:50

5
Ти си глупак . Петров е изключителен точен анализатор
политолога

2022.01.20 | 10:43

3
брало си е лайката
Черноземски

2022.01.20 | 09:48

2
Прибързано, нескопосано, лекомислено! Още от момента с паспорта стои един наивитет в работата! Колкото и да те натискат досега никой не се извинявал в международен план! Пожертвани бяха българите в РСМ! Дано има промяна?!

2022.01.20 | 09:12

1
Нищо ново - пРезидент избран от еуското послоство и управление от червени наследници няма как да не следва линията на евразийската империя Алкалия.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини