Македонската дълбока държава не искала позитивно решение с България

  • 20 януари 2022 07:47

  • 1751
  • 5
Македонската дълбока държава не искала позитивно решение с България
© Novini.bg

Въпреки че новият български премиер Кирил Петков дойде в Македония с много позитивна енергия и с видимо изменена реторика и искания, с воля да прекрати ветото и да се продължи напред, македонската дълбока държава очевидно няма намерение за позитивно решение с България, и започнаха надпревара да измислят нови проблеми. За съжаление водещ в това отношение е (бившият вицепремиер по европейските въпроси) Никола Димитров, се казва в съобщение на ВМРО-Народна партия, цитирано от Макфакс, предаде БТА.

Всичко по темата:
Отношенията България - РС Македония 1235

При посещението на добра воля на бившия премиер и председател на ВМРО-Народна партия Любчо Георгиевски в София няколко функционери му споменали, че главният виновник за ветото е тъкмо Никола Димитров и въпросът за поясняване на краткото име в ООН.

Али Ахмети: Нищо лошо няма да се случи, ако впишем българите като конституционна категория

Българската страна чакала една година Димитров да изпрати нота в ООН, за която дори не настоявала да бъде обявена публично и в която да се посочва, че името Северна Македония не се отнася до "спорната българска част, тоест Пиринска Македония", се казва в съобщението.

Арогантното поведение на Димитров ги убедило, че тъкмо това е било намерението да се направи с именуването на Северна Македония.

Тогава това не бе споделено с македонската общественост изключително заради уважението към семейство Димитрови, но сега видяхме и чухме как г-н Никола Димитров представя това като свой най-голям успех.

Разбра ли този човек, че ако беше изпратил тази нота в ООН навреме, изобщо нямаше да има вето към Македония, пита ВМРО-Народна партия.

За съжаление вече стана ясно защо Македония загуби две години - поради късогледството на политик, изпълнен с фрустрации от семейния български комплекс, пише партията на Любчо Георгиевски и препоръчва на Никола Димитров след последните му интервюта да прочете статиите и книгите на македонския голям интелектуалец (и негов баща - бел.ред.) Димитър Димитров, се казва в съобщението на ВМРО-Народна партия.

Любчо Нешков: Петков е първият премиер, който не скланя глава пред Гоце Дълчев в Северна Македония, дължи обяснение

В интервю за ТВ Телма снощи Никола Димитров между другото обвини правителството на Димитър Ковачевски, че в отговор на искането на България да бъде изпратена нота в ООН е изпратило такава, без до получи нищо в замяна. "Щеше да бъде по-честно да кажат, че досегашната наша тактика беше грешна, искахме да опитаме така, ще направим една отстъпка, ще проявим добра воля, това щеше да бъде по-честно отношение към гражданите. Но това да се извърти като че ли България е направила отстъпки, е несериозно и безобразно", е цитиран да казва Димитров. 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1751 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
.

2022.01.20 | 10:13

5
Естествено! Истината е, че реално не им се влиза в съюз, в който големите доят малките и който скоро ще се разпадне!
Фъъъъътт

2022.01.20 | 09:05

4
На ЕС всичките балкански страни са им необходими заради териториите
Гйуууъъ

2022.01.20 | 09:04

3
Трябва да защитаваме България Македония република няма

2022.01.20 | 08:41

2
Длъбока дръжава за Македония е Сръбия. Сръбия е против нас в ЕС, и прави всите тия теркове.

2022.01.20 | 08:36

1
Македонците разиграват цирк. Луди хора, само проблеми създават, докато водят борбата със собствените си лъжи. Затова американците ги чистят и заместват с по- стабилните албанци.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини