Новият областен управител на Смолян встъпи в длъжност

  • 07 януари 2022 14:07

  • 556
  • 0
Новият областен управител на Смолян встъпи в длъжност
© Областна администрация - Смолян
Слушай новината Слушай новината

Новият областен управител на Смолян Емил Хумчев официално встъпи в длъжност. Днес той прие поста от предшественика си и съпартиец Стефан Сабрутев – служебен областен управител през последните 7 месеца. 

От него Хумчев получи символичния ключ на област Смолян, като заяви, че ще работи всеотдайно с всички държавни институции, с всички кметове на общини и населени места, с всички председатели на общински съвети, предаде БНР.

Ето какви решения прие кабинетът "Петков" днес

Приоритетите в работата му ще бъдат съгласно коалиционното споразумение. 

"На първо време да запазя живота и здравето на нашите съграждани в максимална степен. Нулева толерантност към корупцията и всеки, който си мисли, че идвайки в областната администрация или в кабинета на областния управител, ще може да си купи нещо, е сгрешил. Изцяло отдадени на хората и промяна на всички политики и отношения в тази посока", каза Хумчев.

Той подчерта, че си дава ясна сметка, че живее в най-трудния регион на страната.

"Нашият район се нуждае от абсолютна държавна подкрепа и моите действия ще бъдат насочени изцяло към това област Смолян и Родопите да получат едно специално отношение, защото иначе нищо добро не ни чака. Вчера излязоха и статистиките - виждаме как през последните години сме се стопили с над 26 000 души. Трябва да спрем тази тенденция", подчерта още новият областен управител на Смолян. 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
556 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини