Любомир Каримански: Няма опасност от повишаване на цените на тока след отпадането на мораториума

  • 07 януари 2022 07:56

  • 1026
  • 2
© Кадър - Нова телевизия

Няма да има взрив на цените, този мораториум може да бъде променен всеки ден. За бита няма да бъдат цените с такава тежест. Това заяви депутатът от ИТН и председател на Комисията по бюджет и финанси в НС Любомир Каримански в ефира на Нова телевизия.

„Вчера вицепремиерът Асен Василев и министърът на енергетиката дадоха ясни отговори на въпроси на бизнеса и депутати какво трябва да се очаква. Имаме решение как трябва да бъдат направени компенсациите за първото тримесечие на годината. Има възможност и таванът за „ден напред” да бъде не 30%, а дори 35%, което е в полза на бизнеса”, каза още той.

Председателят на КЕВР: Цената на тока за битовите потребители може да скочи и с 15%

По думите му се обсъждат и облекчения за битовите потребители. „Ако цената за тях се увеличи, то тя няма да бъде два-три пъти, както казват някои. Обсъжда се да бъде по-малко, но не знам точната цифра. Предполагам, че министърът на енергетиката в следващите седмици ще даде точни разчети”, коментира Любомир Каримански.

„Лично аз не съм привърженик на мораториума заради принципа да не се намесваме в работата на независимите регулаторни органи. Ние по принцип не трябва да се намесваме в който и да е орган, защото така го превръщаме в зависим”, посочи той.

Калина Христова
1026 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
не ти

2022.01.15 | 10:46

2
верваме

2022.01.07 | 09:24

1
Е взрив няма да има, а само леко повишение с 20-30% , взрив е силна дума. На Есен още лекичко с още 25%, припукване ще има, взривове не, докато след 2 години сумарно не се е вдигнал двойно, ама без взрив

Добави коментар

Водещи новини