Кирил Петков назначи нов директор на БАБХ

  • 31 декември 2021 13:14

  • 4149
  • 4
Кирил Петков назначи нов директор на БАБХ
©

Христо Вълчанов е освободен като изпълнителен директор на Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) и на длъжността е назначен проф. д-р Христо Даскалов със заповед на министър-председателя Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически, съобщиха от правителствената информационна служба. 

Проф. Даскалов е завършил ветеринарна медицина в Московската ветеринарна академия с пълно отличие и златен медал. Има 35-годишен професионален стаж като учен, експерт и специалист в областта на безопасността и контрола на храните, както и биология и болести на хидробионтите. Проф. Даскалов има множество специализации в чужбина, бил е ръководител на редица научни проекти. В последните десет години е ръководител на Националния център по безопасност на храните към БАБХ. 

Земеделският министър съобщи за "доста интересни неща" в БАБХ

Зам.- председател е на Селскостопанската академия в периода май 2015 - април 2017 г. Преподавал е на студенти в СУ „Св. Климент Охридски“, Лесотехнически университет и Тракийски университет. Лектор е в програма на ЕС „Better Training for Safer Food“ (BFSA).

 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
4149 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
PHAT FUSSI

2021.12.31 | 16:42

4
само червени маймуни си слагат. дс се завръща. на изборите април (след оставката февруари-март) да помислите за децата си и кка искате да живеят. дали като нас, осакатени от комунистическия режим или малко по-нормално.

2021.12.31 | 16:31

3
Не ме интересува кво образование имал. Искам да знам ще работи ли за здравето на българина или не. Ще бъде ли отговорен или ще краде. Това ме интересува
киро рядкото канадско л.айно

2021.12.31 | 16:25

2
Гнусните болшевики пак се готвят да управляват 45 години. Иначе това, което правят ще доведе до нова традиция в българската вътрешна и външна политика. Вместо да се заема с най-неотложните задачи - в този случай епидемия, пенсии, енергийно подсигуряване, инфлация и т.н -. Необолшевиките кадруват на всики нива в държавната администрация. Ами слдеващият път се на ред и така бай ганьо пак ще си играе на на ти куклите дай си ми парцалите докато другите нации ще продължават да ни изпреварват и просперират!!

2021.12.31 | 13:49

1
Оф,дано през новата година има възмездие за всички крадливи неграмотни мошеници дошли на гърба на хората да печелят!Господ да ги съди също.

Добави коментар

Водещи новини