БАБХ започва проверки на обектите за хранене в училищата

  • 14 септември 2021 15:26

  • 672
  • 0
БАБХ започва проверки на обектите за хранене в училищата
© Getty images

Инспектори от всички областни дирекции по безопасност на храните ще проверяват училищните столове, бюфети и обектите, предлагащи храни в училищата, съобщи пресцентърът на Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) във връзка с началото на новата учебна година.

Проверките са по разпореждане на министъра на земеделието, храните и горите проф. д-р Христо Бозуков и със заповед на изпълнителния директор на БАБХ д-р Христо Вълчанов, уточняват от Агенцията.

Хлябът в Шумен поскъпна с 10-15 стотинки от началото на месеца

От БАБХ уточняват, че ще бъдат проверявани произходът и правилното съхранение на суровини и храни, сроковете на съхранение и спазването на изискванията за предоставяне на информация за храните и правилното им етикетиране.

По време на инспекциите се следи и за спазването на противоепидемичните мерки от персонала, зает с приготвянето и предлагането на храни в обектите за хранене на територията на училищата, съгласно Указанията към бизнес операторите, стопанисващи обекти за обществено хранене и обекти за търговия с храни по прилагане на противоепидемичните мерки във връзка с COVID-19, информират от БАБХ.

Мая Йорданова
672 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини