Кирил Петков назначи нов директор на БАБХ

  • 31 декември 2021 13:14

  • 4099
  • 4
Кирил Петков назначи нов директор на БАБХ
©

Христо Вълчанов е освободен като изпълнителен директор на Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) и на длъжността е назначен проф. д-р Христо Даскалов със заповед на министър-председателя Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически, съобщиха от правителствената информационна служба. 

Проф. Даскалов е завършил ветеринарна медицина в Московската ветеринарна академия с пълно отличие и златен медал. Има 35-годишен професионален стаж като учен, експерт и специалист в областта на безопасността и контрола на храните, както и биология и болести на хидробионтите. Проф. Даскалов има множество специализации в чужбина, бил е ръководител на редица научни проекти. В последните десет години е ръководител на Националния център по безопасност на храните към БАБХ. 

Земеделският министър съобщи за "доста интересни неща" в БАБХ

Зам.- председател е на Селскостопанската академия в периода май 2015 - април 2017 г. Преподавал е на студенти в СУ „Св. Климент Охридски“, Лесотехнически университет и Тракийски университет. Лектор е в програма на ЕС „Better Training for Safer Food“ (BFSA).

 

Филип Епитропов
4099 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2021.12.31 | 13:49

1
Оф,дано през новата година има възмездие за всички крадливи неграмотни мошеници дошли на гърба на хората да печелят!Господ да ги съди също.
киро рядкото канадско л.айно

2021.12.31 | 16:25

2
Гнусните болшевики пак се готвят да управляват 45 години. Иначе това, което правят ще доведе до нова традиция в българската вътрешна и външна политика. Вместо да се заема с най-неотложните задачи - в този случай епидемия, пенсии, енергийно подсигуряване, инфлация и т.н -. Необолшевиките кадруват на всики нива в държавната администрация. Ами слдеващият път се на ред и така бай ганьо пак ще си играе на на ти куклите дай си ми парцалите докато другите нации ще продължават да ни изпреварват и просперират!!

2021.12.31 | 16:31

3
Не ме интересува кво образование имал. Искам да знам ще работи ли за здравето на българина или не. Ще бъде ли отговорен или ще краде. Това ме интересува
PHAT FUSSI

2021.12.31 | 16:42

4
само червени маймуни си слагат. дс се завръща. на изборите април (след оставката февруари-март) да помислите за децата си и кка искате да живеят. дали като нас, осакатени от комунистическия режим или малко по-нормално.

Добави коментар

Водещи новини