Атанас Атанасов: Симбиозата между правителството на Борисов и Прокуратурата беше очевидна

  • 23 декември 2021 17:50

  • 3070
  • 22
Атанас Атанасов: Симбиозата между правителството на Борисов и Прокуратурата беше очевидна
© Кадър: БТВ

Това че вчера срещу мен гласуваха депутати от ДПС, а от ГЕРБ се въздържаха, е добра новина, защото показва, че опозицията има респект от моята персона. Българските граждани поискаха да се прекрати политическата криза и да се състави правителство. Така се получи ситуация, при която, след управлението на Борисов, хората бяха готови политически антиподи да застанат в общо мнозинство, за да се сложи край на тежките корупционни практики. Това заяви в интервю за "Лице в лице" по bTV депутатът от "Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от" и председател на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред ген. Атанас Атанасовген. Атанас АтанасовАтанас Петров Атанасов е роден на 17 май 1959 година в с. Батин, България. О. з. ген. Атанас Петров.

Атанасов отличи добрата работа на двете служебни правителство, които направиха промени по върховете на всички специални служби в страната, тъй като хората, които са били на тези места, са били сложени там, "за да прикриват, а не да разкриват корупционните схеми при управлението на Борисов".

Сега трябва да бъдат направени оценки на хората, които са на възлови позиции в системата за сигурност – кои имат качества да запазят постовете си и да продължат и кои да напуснат, посочи той.

Скандал се разгоря при избора на шеф на вътрешната комисия

На въпрос за откритата война между МВР и Прокуратурата Атанасов изрази мнение, че двете власти трябва да работят заедно, а в момента прокуратурата "пресича работата" на ГДБОП.

Струва ми се, че това е умишлен ход за дестабилизиране на ГДБОП и на това трябва да бъде сложен край, убеден е той.

Председателят на Комисията по вътрешна сигурност припомни, че от ДБ отдавна настояват за оставката на главния прокурор.

Правосъдният министър: Гешев е малка част от проблема, Цацаров ще се раздели с поста си

Вижда се симбиозата между старото правителство на Борисов и Прокуратурата – няма никакви образувани дела, а имаше едни пачки, едни чекмеджета, коментира Атанасов.

Според него една от целите е да се направи така, че институцията на главния прокурор да бъде максимално отчетна пред гражданите.

Последвайте канала на

Владимир Василев
3070 22

Свързани новини

Коментари 22

Добави коментар
Алена

2022.01.04 | 14:40

22
Имали респект към Атанасов, този шегува ли се !? И на Шута ръкопляскат Атанасов ...
ВАГИНИР ПУТИ

2021.12.25 | 22:12

21
В ЗАДУНАЙКАТА СЛАЙНЯНИ,А НЕ БЪЛГАРИ СА УСЪРДНО ЛИЖЕЩИТЕ ОСРАНИ РУСКИ ГЪЗОВЕ. ОКОКОРЕНИЯ ИДИОТ - ПОРЕДНОТО БАНДИТОПАРТИЗАНСКО ИЗЧАДИЕ В СЛУЖБА НА ИМПЕРИЯТА НА ЗЛОТО...ВСЕ ТАКААААА ДО КРАЯ НА МОСКВААААА....ПРОСИЯ Е 383 000 КВАДРАТНИ КИЛОМЕТРА,А Е ЗАГРАБИЛА И НЕСПИРНО ГРАБИ НАД МИЛИОН КВАДРАТНИ КИЛОМЕТРА. РУСКИТЕ ОЛИГО ФРЕНИ СЪЩЕСТВУВАТ ОТ ПРИРОДНИТЕ РЕСУРСИ НА КОЛОНИИТЕ,КОИТО БЕЗ МЯРА ОГРАБВА. ГРОМИКО НЕ ВЕДЪЖ Е ЗАЯВЯВАЛ,ЧЕ РУСИЯ В СВОЯТА ИСТОРИЯ НЯМА НИТО ЕДИН МЕЖДУНАРОДЕН ДОГОВОР,КОЙТО ДА Е СПАЗИЛА И ТОЙ Е ГОРД,ЧЕ ПРОРОСИЯ Е СИЛНА И МОГЛА ДА СИ ГО ПОЗВОЛИВсички,абсолютно всички екскременти на БКП са руски гнусни слуги. Така наречените "избори" са ташаци на рояци. Кремъл изсира слугите си по места а задунайските крепостни само гласуват...бееее...беееееее...беееееей....беееее... Все такаааааа до края на москвааааа****Руски ку рос муци Идиоти назначени от кремъл серат на българщината ВСЕ ПО УСЪРДНО ЛИЗАНЕ НА ОСРАНИТЕ РУСКИ ГЪЗОВЕ...ОТ ВЕКОВЕ И ЗА ВЕКОВЕ...ВСЕ ТАКАААА ДО КРАЯ НА МОСКВААААА...АМИН,ДАЙ БОЖЕ!!!...ВСЕ ПО УСЪРДНО ЛИЗАНЕ НА ОСРАНИТЕ РУСКИ ГЪЗОВЕ...ОТ ВЕКОВЕ И ЗА ВЕКОВЕ...ВСЕ ТАКАААА ДО КРАЯ НА МОСКВААААА...АМИН,ДАЙ БОЖЕ!!!...
Вагинир Пути

2021.12.25 | 16:19

20
Руски ку рос муци Идиоти назначени от кремъл серат на българщината ВСЕ ПО УСЪРДНО ЛИЗАНЕ НА ОСРАНИТЕ РУСКИ ГЪЗОВЕ...ОТ ВЕКОВЕ И ЗА ВЕКОВЕ...ВСЕ ТАКАААА ДО КРАЯ НА МОСКВААААА...АМИН,ДАЙ БОЖЕ!!!...ВСЕ ПО УСЪРДНО ЛИЗАНЕ НА ОСРАНИТЕ РУСКИ ГЪЗОВЕ...ОТ ВЕКОВЕ И ЗА ВЕКОВЕ...ВСЕ ТАКАААА ДО КРАЯ НА МОСКВААААА...АМИН,ДАЙ БОЖЕ!!!...
Вагинир Пути

2021.12.25 | 15:54

19
Руски ку рос мук Идиоти назначени от кремъл серат на българщината
Цжбббббб

2021.12.24 | 12:01

18
Борба ще има и ще е яка
Кух дъртак!

2021.12.24 | 01:05

17
Обръща ли му някой внимание?
Вагинир Пути

2021.12.23 | 22:48

16
ВСЕ ПО УСЪРДНО ЛИЗАНЕ НА ОСРАНИТЕ РУСКИ ГЪЗОВЕ...ОТ ВЕКОВЕ И ЗА ВЕКОВЕ...ВСЕ ТАКАААА ДО КРАЯ НА МОСКВААААА...АМИН,ДАЙ БОЖЕ!!!...СПОРЕД РУСКИТЕ ИДИОТИ,ГРАНИЦИТЕ НА ИМПЕРИЯТА НА ЗЛОТО СА НА ВСЯКЪДЕ
Вагинир Пути

2021.12.23 | 22:09

15
ВСЕ ПО УСЪРДНО ЛИЗАНЕ НА ОСРАНИТЕ РУСКИ ГЪЗОВЕ...ОТ ВЕКОВЕ И ЗА ВЕКОВЕ...ВСЕ ТАКАААА ДО КРАЯ НА МОСКВААААА...АМИН,ДАЙ БОЖЕ!!!...

2021.12.23 | 21:13

14
Червен помияр

2021.12.23 | 20:35

13
Генерал Гном е странна симбиоза! Но в никакъв случай не и демократ!

Добави коментар

Водещи новини