Министър Събев: Концесионерът на Летище София ще ускори инвестициите през 2022 г.

  • 23 декември 2021 16:35

  • 1018
  • 3
Министър Събев: Концесионерът на Летище София ще ускори инвестициите през 2022 г.
© Министерство на транспорта

Концесионерът на Летище София ще ускори инвестициите през 2022 г. За това днес се договорили министърът на транспорта и съобщенията Николай СъбевНиколай СъбевНиколай Събев е завършил Висше военноморско училище Варна, специалност “Управление на флота и и изпълнителният директор на "СОФ Кънект" Хесус Кабайеро, съобщиха от пресцентъра на министерството. Транспортният министър е настоял за препланиране на инвестиционна програма и изтегляне на част от финансовите ангажименти, заложени в концесионния договор, за по-ранен етап.

Целта е Летище София да предлага по-високо ниво на обслужване от Летище Мюнхен, посочват още от министерството. Министър Събев е обяснил, че е впечатлен от организацията на германското летище и нулевото ниво на напрежение сред пътникопотока там. Той е уверил Кабайеро, че държавата има намерение да изпълнява всичките си задължения по договора за концесия и очаква от концесионера да направи заложените инвестиции, както и да предложи на пътниците високо качество и ниво на обслужване. "Нямам предубеждения, нито подозрения. Държа на добрите професионални взаимоотношения, но ще защитавам обществения интерес докрай", е посочил министърът.

Николай СъбевНиколай СъбевНиколай Събев е завършил Висше военноморско училище Варна, специалност “Управление на флота и е настоял още търговската зона на летището да бъде в най-скоро време обновена и преструктурирана, съгласно световните стандарти.

Събев: Шефовете на предприятия с лоши резултати да подават оставки

От своя страна Хесус Кабайеро го е информирал, че се планира инвестиция от 4 млн. евро през 2022 г. конкретно за търговските площи. Екипът на министерството е поел ангажимент за съдействие за постигането на общите цели, обещавайки работната група да се събира толкова често, колкото е нужно. Председател на групата ще бъде ресорният заместник-министър Владимир Върбанов.

Изпълнителният директор е благодарил на министър Събев за партньорското отношение, уверявайки го, че ще работи за превръщането на Летище София в регионален център. Директорът е посочил още, че ще работи по откриването на сто нови дестинации, включително презокеански и че вече дори има разработен агресивен маркетингов план.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1018 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Вагинир Пути

2021.12.23 | 22:45

1
ВСЕ ПО УСЪРДНО ЛИЗАНЕ НА ОСРАНИТЕ РУСКИ ГЪЗОВЕ...ОТ ВЕКОВЕ И ЗА ВЕКОВЕ...ВСЕ ТАКАААА ДО КРАЯ НА МОСКВААААА...АМИН,ДАЙ БОЖЕ!!!...СПОРЕД РУСКИТЕ ИДИОТИ,ГРАНИЦИТЕ НА ИМПЕРИЯТА НА ЗЛОТО СА НА ВСЯКЪДЕ
ОСМАН БЕГ

2021.12.23 | 23:09

2
НИЩО НЯМА ДА ПОЛУЧИТЕ :)
ПСЕТА ГЯУРСКИ,

2021.12.23 | 23:11

3
КАЗАХ ПОЩИТЕ ДА КУПЯТ ЕКОНТ И СПИДИ ЗА ПО 1 ЛЕВ. НЕ ДА СЕ ЗАНИМАВАТ С АДМИНИСТРАЦИЯ! ЩЕ ИМА БАТАК МАЙ!

Добави коментар

Водещи новини