Пълна прозрачност в работата на Николай Събев. Новият транспортен министър не иска уволнения, а реформи

  • 17 декември 2021 08:27

  • 7765
  • 7
© БНТ

Ръководители, които заемат позиции във ведомства и предприятия, които са с лошо качество на работа, не са ръководители. Това заяви пред БНТ новият транспортен министър Николай СъбевНиколай СъбевНиколай Събев е завършил Висше военноморско училище Варна, специалност “Управление на флота и.

Ресорният министър иска да види нови ръководители, които искат и имат желание да направят реформа. Все още няма фаворит за поста шеф на БДЖ - Пътнически превози.

Освободиха от длъжност директора на "Пътнически превози" в БДЖ

Очевидно е, че ще има промени, но ако вие се фокусирате само върху ръководните позиции, то това не е реформа, а само кадрова промяна. Реформата е свързана с това, че транспортната система в България трябва да е ефективна, хората да са доволни. Ние не целим да уволним едни хора, а други да дойдат. Моля, наблюдавайте действията ни, за да видите дали е така, апелира Събев.

Той държи новите хора, които идват и искат да променят системата, те да бъдат годни да го направят. Само Събев няма да може да направи реформата, ако няма силен екип от съмишленици, с които заедно да направят промените. 

Николай Събев: Ще ускорим икономиката в областта на транспорта и ще съкратим времето за превоз на пътници и товари

Николай Събев увери, че ще има ясна комуникация с медиите и обществото, за да знаят какво е започнало, кога и какъв е резултатът. Министърът настоя за време, може да я направи реформа с екип, правителството същи може да направи реформите с екип, но искат време. Той има нужда да "влезе в кухнята" на документите и след като се запознае с всички, ще каже какво е състоянието на транспортната система и какви са стъпките, които трябва да се предприемат.

Транспортният министър увери, че работата ще му е прозрачна за това да има гражданско общество в България. 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
7765 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
Пхахаха

2021.12.17 | 09:00

2
Нoвият "министъp", кoйтo си кyпи пoстa, зa дa си спaси фиpмaтa oт нискитe цeни и пo-дo6poтo o6слyжвaнe нa кoнкypeнциятa нe искa дa нaмaлявa aдминистpaциятa, o6eщaниe, кoeтo нaчaлникът мy дaдe кaтo пъpвa цeл :)
Юрган Клоп

2021.12.17 | 17:31

7
Как се засягате т р о ловете като ви жегнат. Ами пич, верно вземи продай майка си, няма да е скъпа ама ще обърнеш 2 ракии довечера довечера, ще набиеш жената и си лягаш. Пак файда. С кретени не ми се спори
Пхахаха

2021.12.17 | 11:54

6
Ти болен ли си бе, Юрган, какво предлага Еконт, дето го нема в "развитите икономики", ве, селяндур? Майкопродажни тролове сте пyтките, дето не сте излизали от село Долно Уйно, на които тоя плешив крадльо плаща, за да плямпате глупости.
Юрган Клоп

2021.12.17 | 11:00

5
Еконт е фирма, чиято услуга не предлагат в никоя от по-развитите икономики на запад. Едно нещо , в което сме напред от тях. Нека направи каквото може човека. А ти си просто един майкопродажен т р о л
Ние

2021.12.17 | 10:39

4
Всеки началник гара, ако не увеличи двойно пътниците до нова година да се уволни. Казах.
Новини.бг - медиен клозет

2021.12.17 | 08:35

1
Полуграмотен шизофреник измисля новините тук. Тая мутренска ку.рва пуска позиви в кутиите на софиянци с цинизми за Радев и новата власт.
Коментарите тук

2021.12.17 | 10:05

3
са на Улавия от Новини.бг.

Добави коментар

Водещи новини