Румен Радев: Необходима е дългосрочна стратегия за развитието на предвидима икономическата среда у нас

  • 21 декември 2021 18:30

  • 3342
  • 2
Румен Радев: Необходима е дългосрочна стратегия за развитието на предвидима икономическата среда у нас
© Пресцентър Президентство
Слушай новината Слушай новината

Необходима е дългосрочна стратегия за предвидима икономическа и пазарна среда в България, така че да се създадат добри условия за развитие и повишаване на конкурентоспособността на българския бизнес, както и за привличане на чуждестранни инвеститори. Това заяви президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на, който прие днес на „Дондуков“ 2 представители на ръководството на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ). Срещата се състоя по инициатива на работодателската организация, съобщиха от президентския прессекретариат.

По време на разговора бяха обсъдени механизми за защитата за бизнеса  предвид високите цени на електричеството. Сред темите на срещата бяха и начините за подобряването на бизнес климата у нас, мерки за въвеждането на иновации и дигитализация, стимули за насърчаването на инвестициите.

Държавният глава посочи, че в диалог с бизнеса трябва да се разработи стратегия за развитието на икономическата среда у нас, която да обхваща намаляване на бюрократичния натиск върху предприемачеството, предвидима законова рамка, трансформация на образователната система с цел придобиване на знания и умения, необходими за професионална реализация и въвеждане на дигитализацията. Президентът изтъкна и значението на Плана за възстановяване и устойчивост като инструмент за стимулиране на иновативните решения и технологии за развитие на бизнеса. За целта са необходими ясни критерии, които да гарантират ефективното използване на средствата, посочи Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на.

Надявам се, че с работата на двете служебни правителства всякакви опити на държавен рекет върху бизнеса са вече история, заяви президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на. Той подчерта, че е важно българските и чуждестранните инвеститори да са спокойни за сигурността на своята собственост и да развиват дейност в предвидима среда. Възстановяването на доверието между бизнеса и държавата е първостепенна и неотложна задача и условие за действителен икономически растеж, посочи президентът Радев.

От КРИБ изтъкнаха необходимостта от държавни политики в подкрепа на социално отговорното поведение на бизнеса и на запазването на работни места особено предвид усложненията, свързани с пандемията. Работодателската организация е разработила предложения с мерки за бизнеса във връзка с високите цени на електричеството, част от които представи по време на срещата. Участниците в срещата бяха единодушни, че регулярният и конструктивен диалог между бизнеса и институциите е предпоставка за подобряване на икономическата среда и инвестициите в България, както и за постигане на устойчив икономически растеж.

Радев обсъди с Мицотакис насърчаването на двустранната енергийна, транспортна и икономическа свързаност

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3342 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Няма такъв тъпак!

2021.12.21 | 20:01

1
Ток трябва бе Мунчо, ток!
Вагинир Пути

2021.12.25 | 16:05

2
Руски ку рос мук Идиоти назначени от кремъл серат на българщината

Добави коментар

Водещи новини