Окончателно - депутатите ще получават заплати само по банков път

  • 17 декември 2021 18:25

  • 1957
  • 4
Окончателно - депутатите ще получават заплати само по банков път
© Булфото

Депутатите ще получават възнагражденията си само по банков път. Това записаха народните представители в новия правилник на законодателния орган, който беше окончателно приет.

Предложението на "Продължаваме промяната" беше прието, въпреки че във временната комисия беше решено депутатите да имат избор как да получават заплатите си - по банков път или на ръка. 

"Заплати на ръка": Иван Димитров от ДБ обясни има ли банкова сметка и къде е проблемът

Депутатът Настимир Ананиев аргументира искането им парите да се получават само по банков път, като обясни, че за управляващите е важно да има пълна прозрачност. "Мисля, че за всички от коалиционното мнозинство е важно да покажем пълна прозрачност и да можем колкото се може да излизаме на светло от сивия сектор, като за повече прозрачност - заплащане по банков път на възнагражденията на народните представители, и аз се надявам, че ще подкрепите това наше предложение", заяви той.

От "Има такъв народ" обясниха на Настимир Ананиев, че плащането по банков път не означава прозрачност. "Господин Ананиев, първо трябва да сте наясно, че плащането по банков път не означава прозрачност. След това, когато се плаща по банков път, Вие имате банкова тайна, която не може да се разкрие ей така, за да бъде прозрачно пред цялото население и пред всички останали".

Предложението на най-голямата парламентарна група заплатите да са само по банков път беше прието със 131 гласа "за". Допълнителните бонуси може и на ръка, но след решение на парламентарната група.

В 47-то Народно събрание ще има две нови постоянни комисии

Вчера депутатите записаха, че постоянните комисии в парламента ще са 24. Две от тях са нови: по туризъм и по превенция и противодействие на корупцията. Според новия правилник за работа на Народното събрание председателят на парламента и неговите заместници вече ще могат да участват в ръководството на постоянните комисии. Досега това не беше възможно.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1957 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
гкк

2021.12.17 | 23:06

4
тези продажници трябва да работят за без пари поне 1 мандат за да си изкупят греховете и за тези новите докато се докажат че става нещо от тях

2021.12.17 | 21:07

3
Е как така по банков път, те са свикнали в куфарчета.
Иийба...

2021.12.17 | 19:09

2
Оня от ДеБъ остана без пари за кypви и бело...
КоР ЗА БКП-2 "ГЕйРБ и ЧУК" ☭

2021.12.17 | 18:42

1
ТОО ДЕБИЛ ОТ ДБ ИМАЛ МНООООГО МАНГИ ЗА ВРЪЩАНЕ... И ЧАКА КОРУПЦИОННИТЕ ПРАКТИКИ, ЗА ДА СИ ГИ ВЪРНЕ... МУ-ХА-ХА

Добави коментар

Водещи новини