"Заплати на ръка": Иван Димитров от ДБ обясни има ли банкова сметка и къде е проблемът

  • 16 декември 2021 11:51

  • 6398
  • 0
"Заплати на ръка": Иван Димитров от ДБ обясни има ли банкова сметка и къде е проблемът
© Dnevnik

Куриозен случай по време на обсъждането на промените в парламентарния правилник от временната комисия, която се занимава с него.

На заседанието в сряда беше прието депутатите да не са задължени да получават възнагражденията си по банков път, ако не желаят, или нямат сметка.

Възнагражденията на депутатите няма да се изплащат само по банков път

Това предизвика спор между председателя на комисията Настимир Ананиев и депутатите от ГЕРБ Анна Александрова и Христо Гаджев. В него се намеси и народният представител от ДБ Иван Димитров, който каза, че няма банкова сметка и не желае да си открие. След това изказване изглеждаше, че в НС ще плащат заплатите в брой именно заради един депутат без банкова сметка. 

Припомняме, че Асен Василев от "Продължаваме промяната" категорично заяви през ноември, че спира плащането на ръка. Божидар Божанов от партийната формация на Димитров, който стана министър на електронното управление, се опитва да наложи високи цели за дигитализация на администрацията и в държавата. 

Годишният доход на Иван Димитров се оказа 20 хиляди лева, според декларацията му. Предоставяме декларациите за 2020 г. и 2021 г. ТУК и ТУК

Според данните той има кредит от 5000 лв., издръжка от по 4500 лв. и кредит от 432 436 лв.

Ето отговори Иван Димитров:

"Когато опитате да обосновете в дебат нещо, казвате реплики като моите. Имам банкова сметка, нямам проблем", разкри той и допълни: "Когато гласуваме правилника, приемаме правила само за НС, а те трябва да са за всички."

"Ако Вие нямате банкова сметка на края на месеца, как да получите парите си?", попита Димитров журналистите. "Ако не Ви се плати, то може да го осъдите, обясни депутатът от "Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от". Народният представител бе категоричен, че ще получава заплатата си по банков път и разкри, че досега не е получавал парите си на ръка. Димитров потвърди, че има деклариран кредит. 

Димитров/ Демократична България

Според Иван Димитров на вчерашното гласуване само четирима души са били "за" да се плаща само и единствено по банков път.

Атанас Славов от "Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от" разкри, че получава заплатата си по банков път: "Но е и факт, че има депутати, които искат парите си кеш и това е право на всички български граждани, при положение, че са платени всички осигуровки и данъци."

Славов/ Булфото 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
6398 0

Свързани новини

Водещи новини