Министър Панайотов: Мобилната КИС е едно от най-успешните формирования в Българската армия

  • 30 ноември 2021 15:26

  • 1312
  • 1
Министър Панайотов: Мобилната КИС е едно от най-успешните формирования в Българската армия
©

Възможностите на Мобилната КИС, актуалните задачи и дейности, изпълнявани от военнослужещите във военно формирование 28 860 бяха представени на място днес, 30 ноември, пред министъра на отбраната Георги ПанайотовГеорги ПанайотовГеорги Великов Панайотов е роден през 1968 г. в гр. Поморие. Завършил е със златен медал Немска и неговия екип - заместник-министрите Пламен Йорданов и Александър Петков и началника на политическия кабинет Калчо Атанасов. На срещата присъства и командирът на Съвместното командване на силите, в чийто състав е Мобилната КИС, генерал-майор Валери Цолов.

„Участието на военнослужещи от Мобилната КИС (Комуникационно-информационна система) в международни мисии и операции винаги е получавало най-високи оценки. Това е едно от най-успешните формирования на Българската армия“, каза министър Панайотов. В навечерието на коледните и новогодишните празници и в края на мандата на второто служебно правителство, в което заема поста, министър Панайотов пожела здраве и успех на командира на формированието полковник Теодор Тодоров и неговите подчинени.

Полковник Теодор Тодоров, изнесе брифинг за мисията, функциите и задачите на формированието. Представена бе и учебно-материалната база, както и техниката. Коментирани бяха и актуални проблеми, свързани с окомплектоването. Министър Панайотов изказа благодарността си за отличното изпълнение на задачите, които са били възлагани до този момент. Той заяви готовност да подкрепи всички предложения и инициативи, насочени към решаването на най-важните проблеми на Мобилната КИС.

Министрите на отбраната от формата Б-9 приеха в Букурещ обща позиция за повишаване на сигурността в Източна Европа, НАТО и ЕС

По време на посещението на министъра и неговия екип бяха представени възможностите на Националния мобилен модул по КИС на НАТО. В момента група от единадесет военнослужещи от неговия състав участват в небойната мисия на НАТО в Ирак. Националния мобилен модул по КИС на НАТО е окомплектован и способен да изпълнява задачи в международна среда.

Георги ПанайотовГеорги ПанайотовГеорги Великов Панайотов е роден през 1968 г. в гр. Поморие. Завършил е със златен медал Немска и командирът на формированиe 28860 полковник Тодоров размениха плакети. Министърът посети и музея на военното формирование, където се съхраняват уникални експонати свързочна техника. В книгата за посетители той изрази своята признателност, към хората, които са изградили и поддържат експозицията.

Министърът на отбраната гостува днес и в центровете за социална рехабилитация и интеграция в Горна Малина и Елин Пелин по покана на техния създател отец Серафим. Духовникът бе един от отличените от министъра на отбраната в чест на 1 ноември – Ден на народните будители. Той е бивш военнослужещ, през 90-те години служи във Военновъздушните сили (ВВС) и в Генералния щаб на Българската армия. Отец Серафим Янев реновира, възстановява и поддържа близо 10 храма в Софийска област. Работи за създаване на най-големия и модерен център в България за рехабилитация и обучение на деца с различни заболявания и създаване на образователен център за деца в Горна Малина.

Последвайте канала на

Теодора Александрова
1312 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
КАКВО ОЗНАЧАВА КИС ?

2021.11.30 | 15:42

1
Мобило КИС ? Пишете за формариванието, а не обяснявате негонит конкретни функции, длъжностна характеристика. не мога да дам мнение. Ами ако са мимикрия.........

Добави коментар

Водещи новини