Политолог: Не е трудно да направиш добро впечатление на фона на наследството от Борисов

  • 24 ноември 2021 15:06

  • 5368
  • 81
Политолог: Не е трудно да направиш добро впечатление на фона на наследството от Борисов
© Булфото (архив)

Преговорите за коалиционно управление влизат на фона на високи очаквания, каквито се произвеждат обикновено по време на кампания, в която по принцип има много обещания. Заедно с това има ниски критерии, наследени от предходното правителство - и по отношение на правене на политики, и по отношение на начин на вземане на решения. Не е трудно бъдещите кандидати за власт да адресират тези ниски критерии и да управляват естетическите впечатления, т.е. да направят добри впечатления. Този коментар направи пред БНР политологът Страхил Делийски.

По думите му заявките за прозрачно провеждане на преговорите със сигурност работят в контекста на наследството от Бойко Борисов, но е друг въпросът дали това е ефективно.

Бойко Ноев и Иво Инджев: Борисов е човекът на Путин в София

Според политолога "офертата" на Кирил Петков и Асен Василев е просто да се спрат кражбите.

Пътят е ясен, няма да пипаме данъци, единствено ще спрем кражбите и ще плеснем с ръце и ще се прегърнем. Върнахме се в началото на Милениума - с появата на НДСВ, когато смисълът на политическото беше някакви добре подготвени мениджъри да управляват някакви процеси, които е ясно на всички докъде ще доведат. Подобен тип прагматична оферта би могла в краткосрочен план да свърши работата по формиране на изпълнителна власт, коментира той.

Страхил Делийски обобщи, че това, което наблюдаваме, е заменяне на политиката с мениджърството.

,,Това го играхме при НДСВ, но не само ние, целият свят го игра това. Проблемът е защо отново решаваме да го играем, след като голямата криза от 2008-а тотално промени това разбиране и политиката отново стана политика. В глобален мащаб има реполитизация на политиката, но ние имаме интелектуален мързел'', посочи той.

От Продължаваме промяната с важно уточнение за старта на преговорите за кабинет

Делийски подчерта, че има хроничен дефицит на българската политическа система в нейната представителна част:

Има свръхпредставителство на интересите на едно икономическо малцинство и почти никакво представителство на интересите на огромното социо-икономическо мнозинство. По силата на тази диспропорция ще виждаме лесно формиране на кабинети и ще имаме все по-натрапчивото усещане у много хора, че когото и да изберем, ще бъде едно и също. Затова избирателната активност пада и хората се хвърлят все на появилия се нов, обясни той.

Последвайте канала на

Владимир Василев
5368 81

Свързани новини

Коментари 81

Добави коментар
Тйккйггггхх

2021.12.06 | 09:39

81
Гхййдгххфгхх
Хккккккккккк

2021.12.06 | 09:39

80
Тъп сайт
Гхйкдфххй

2021.12.06 | 09:37

79
Тъййййй
☠Мoрдoр-унищoжителя на свoдници☠ до 18:10

2021.11.24 | 20:59

77
Офца с Овца! Боклук е баща ти, който навремето вместо да съ изпразни на рогозката, съ извърлил в гъзъ на майкати, и тя после от там те е и изсрала, през гъзъ, изсрала е една долна, смрадлива KУPВЪ от ДAHC! От 77 години българи до власта не се допускат! Упавляват ни ЦИГАНИ! А Сийкъ ЧАКА ЛАП!
gogo

2021.11.25 | 06:13

78
IDI DA SE PREGLEDA6 BE NENORMALKIK
☠Мoрдoр-унищoжителя на свoдници☠

2021.11.24 | 20:44

76
Очевадно е, че държавата-мафия разиграва поредният церк пред БГ-овцете! Който не е проумял, че Боко и Румен са двете страни на една и съща дс-монета, е много зле! Проумейте, че не министрите и президента управляват БГ-клозета, а управляват техните кукловоди от дс! Отвсякаде само лъжи и измишльотини за уж катастрофиралия автобус! Ама трупове не се виждат. Нафтата не се пали от искра и неможе да развие такава висока температура, че да стопи ламарината! Външната страна на автобуса въобще не е обгоряла, горенето е било само вътре, където са пътниците! Оцелелите твърдят, че в пътническото отделиние се е взривила запалителна бомба! Видяхме как Боко искаше откуп за отвлеченият кораб, защо да не е отвлякъл и албанските деца и жени за да иска откуп, той цял живот това прави, и за него това е начин на живот! А службите в БГ-клозета, са изцяло в служба на мафиозите! Все пак ще изразя почит към убитите от автобуса, защото вероятно не всички са отвлечени, а официално спасилите са само 7. Бог да прости греховете им. ☞Титаник_1997_БГ-субтитри : ☞Част.1: uni.su/aU0rig ☞Част.2: uni.su/RKIPZz ☞Част.3: uni.su/GUbKSf ☞Част.4: uni.su/fjcDUg ☞Част.5: uni.su/sYF80i ☞Част.6: uni.su/0yO9pl ☞Част.7: uni.su/p8Yn5z
СийкаДалиЗнае

2021.11.24 | 19:40

75
Кога ще видим Асфалт паша и Каскет ефенди в дрънголника,при Бай Ставри!?
gogo

2021.11.24 | 18:14

74
SKAME SI BOYKOOOOO......
✈Пeтя от Aвиooтряда✈

2021.11.24 | 18:11

72
Чeрквите в България са поделения на ДC и KГБ а пoпoвете са гнусни милиционери с расо и килимявка. Това са попове на мутрите, сводниците, бандитите и мaнгaлите, но не и на българите! Много попове в БПЦ са цигани-българомразци. Призозвават за ваксинация и забрана на абортите при изнасилване. Сатаната-Боко-Канибала доброволно няма да си иде от власта, останаха ли МЪЖЕ-ВОЙНИ в България, че да му помогнем на този ЗЪЛ ДЕМОН да се върне преизподнята, където му е мястото?!

2021.11.24 | 18:13

73
XA XA XAAAAA....PAK SI TI....MALOUMNIK
†Таню Войвода от Кирчан Баир ☞Вoйн на Светлината☜

2021.11.24 | 18:01

64
Циганите Боко, Доган и Цветан са остриетата на Сатаната в концлагер-БГ, пратени да унищожат българският народ! Циганина Цветан Цветанов-Крадеца ПЕРЕ РУСКИ пари, стотици милиони на про-путинската банка „Тройка Диалог“ част от „Сбербанк“-Россия, през общата си фирма С. Л. Е Груп с бизнес партньора си Рамадан Аталай, 2рия в ДПС, чрез строителство на имоти и къщи в Сарафово и Несебър. Мошениците Асен и Киро също са гнусни цигани!

2021.11.24 | 18:10

71
VSI4KI SA CIGANI ZA TEB...BOKLUK
Юлиaнa до Таню Войвода

2021.11.24 | 18:09

70
Факт! Eничaринът-милициoнер-пoлицай е гнуcно, урoдливо пoдчoвeшко същество. Факт! Eничaринът-милициoнер-пoлицай е създaден да yбива, крaде, наcилва, лъжe, да мързeлува, да пaрaзитира и изпoлзва. Факт! Eничaринът-милициoнер-пoлицай ходи по тая земя за да е гaден, за да е прoтивeн, за да oтврaщава окoлните. Факт! Eничaринът-милициoнер-пoлицай е гнуcен там вътрe, в oная гнoйна и вмириcана тoпка-вмeсто чoвешка душа! Факт! KУPВИTE са в ДAНC! Нaй-дoлните твaри нa тoзи cвят сa ДOНOCНИЦИTЕ и ДOНOCНИЧKИTЕ!

Добави коментар

Водещи новини