Румен Радев разговаря по телефона с полския си колега

  • 23 ноември 2021 14:32

  • 1131
  • 1
Румен Радев разговаря по телефона с полския си колега
© Булфото/Getty

Европейският съюз може да се справи с миграционната криза само ако е единен и солидарен.

Това бе общата позиция на президентите на България и Полша Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на и Анджей Дуда, които проведоха днес телефонен разговор по инициатива на полския държавен глава. Средата на сигурност в съседните на Европейския съюз региони, както и миграционният натиск по външните европейски граници в Източна Европа, бяха във фокуса на разговора.

Двамата президенти бяха единодушни, че охраната на европейските външни граници в дългосрочен план изисква готовност на Европейския съюз за своевременна реакция при извънредни ситуации, недопускането на пробиви в сигурността и хуманитарни кризи. 

Радев и Ердоган говориха за пожарите и мигрантите

Полският държавен глава поздрави Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на за преизбирането му за втори мандат като президент на Република България. Президентът Радев подчерта, че през следващите пет години утвърдените традиции в двустранните отношения и приятелството между България и Полша ще продължат да бъдат надграждани, принос за което има и отличният диалог на най-високо равнище.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1131 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Mama

2021.11.23 | 16:20

1
РАДЕВ ОСТАВКА, ЖЕНА ТИ ИГРА ХОРО НА ВРЪХ ТРАГЕДИЯТА// ,РАДЕВ МНОГО ТИ СЕ СЪБИРА. ВЧЕРА 9 ИЗГОРЕЛИ, ЖЕНА ТИ ТРОПА ХОРЦЕ. ДНЕС 45 ЗАГИНАЛИ, ХАЙДЕ ДА ТРОПНЕ ПАК.."Участъкът е строен между 2002 и 2004 година. Строен е по изискванията на тогавашното КОМУНИСТИЧЕСКО законодателство"

Добави коментар

Водещи новини