Полша: Лагерите по границата са празни, но опитите на мигранти да я прекосят продължават

  • 20 ноември 2021 07:54

  • 683
  • 2
Полша: Лагерите по границата са празни, но опитите на мигранти да я прекосят продължават
© Getty (архив)

Властите в Полша обявиха вчера, че по външната граница на ЕС вече няма лагери с мигранти, но опитите за нелегалното ѝ прекосяване продължават и стават по-агресивни, предаде АП, цитирана от БТА.

Всичко по темата:
Мигрантска криза 597

Говорителка на полската гранична полиция каза, че в четвъртък група от 50 мигранти, вкл. петчленно семейство, е пробила загражденията и е влязла в Полша. Семейството поискало да започне процедура за оставане в Полша, а останалите трябвало да бъдат върнати. Осуетено било влизането на две други големи групи, като някои мигранти
хвърляли камъни по граничарите.

Фронтекс: ЕС трябва да се подготви и за други мигрантски кризи

В публикувано вчера интервю за Би Би Си президентът на Беларус Александър Лукашенко казва, че е "напълно възможно" беларуски войници да са помагали на мигранти да влязат в Полша. "Ние сме славяни. Ние имаме сърца. Нашите войници знаят, че мигрантите отиват в Германия", обяснява той и допуска, че "някой може да им е помагал". Същевременно Лукашенко отрича, че мигрантите са били поканени в страната и заявява пред Би Би Си: "Аз не искам те да минават през Беларус".

ТАСС допълни, че в интервюто беларуският лидер обвинява Запада, че е финансирал масовите протести миналата година в Беларус.

 

Валери Зайцев
683 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2021.11.20 | 14:02

2
На меркел ще и сера в устата

2021.11.20 | 09:08

1
Сърдете се на Меркел!Тя ги повика и оттогава не са спрели.Тя е терористка

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини