Румен Радев към Герджиков: Вие сте лицето на коалицията "Магнитски" и тези, които ограбиха България

  • 18 ноември 2021 20:00

  • 25098
  • 795
©

Днес, 18 ноември, точно 20.00 часа по БНТ започна първият и единствен дебат между Румен Радев и Проф. Анастас ГерджиковПроф. Анастас ГерджиковРоден е на 28 февруари 1963 г. в Кърджали. През 1982 г. завършва Националната гимназия за древниNovini.bg ви даде възможност да го проследите на живо както на сайта си, така и на Фейсбук страницата си.

Водещ на дебата бе Аделина Радева, като той продължи близо час и половина. Ето и темите, по които Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на и Проф. Анастас ГерджиковПроф. Анастас ГерджиковРоден е на 28 февруари 1963 г. в Кърджали. През 1982 г. завършва Националната гимназия за древни дебатираха: 

1. Актуални въпроси - ток, цени, пари и бюджет, COVID-19 и решения как да се излезе от здравната криза.

2. Международна политика.

3. Отбрана и сигурност.

4. Обединението, което е е основата на решението на всички кризи.

5. Точка разни - така метафорично е определен кръг от въпроси от последните дни. Сред тях например е промяната на конституцията.

"Ние трябва да имаме редовно правителство. Разбира се цената на това правителство трябва да бъде пресметната. Партиите на промяната имат голяма възможност и началните ходове са обнадеждаващи. Това, което правят в момента, да започнат с общи експертни групи по политики е работещ. Винаги съм подканял партиите да намират диалога. В предишните два парламента това не се случи, но сега вярвам, че партиите на промяната ще успеят. И най-важното е да намерят диалога. Президентът не е архитект на коалиции. Президентът създава условие да протече дебат между партиите, а не да реализира правителство", обяви в началото Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на.  

Ректорът на СУ проф. Герджиков сключил договор с майка си за 9000 лева

"Аз не се занимавам с политическо инжинерство, нито с партийно стрителство. Аз поканих Кирил Петков и Асен Василев за министри. Те се справиха отлично и разкриха редица недъзи на предишното управление. После решиха да се включат в партийния живот. Ако реша да създавам партия, аз ще застана с името си отпред. Трябва да се отървем от мисленето, че българските избиратели са закрепостени. Въпреки призивите на върхушката на ДПС, аз познавам много техни гласоподаватели, които са гласували за нашата двойка. Благодаря им. Ръководството на ДПС отдавна ми иска оставката и има причини за това. Никъде в Конституцията не пише, че президентът е обединител на нацията. Там пише, че той изразява интересите на народа. Президентът е длъжен да има мнение и да прави политически изказвания. Единството на нацията трябва да е около правовата държава, ценности и визия за бъдещето, но не и да преследваме инакомислищите с прокуратурата. Нещо, което проф. Герджиков одобрява. В момент на криза президентът е задължен да вземе отношение. Това направих и аз по време на протестите, защото всички виждахме, че се нарушават правата на българските граждани, свободата на словото и най-вече корупцията, която разяжда държавата", коментира президентът.  

Проф. Герджиков: Оценка "прилична" за прокуратурата и КПКОНПИ! Възможно е да обърна резултата

"На първи тур получих 80% от гласовете на ГЕРБ, ще видим каква ще е ситуацията на втори тур. Проблемът с прокуратурата се дължи по-скоро на персонализирането на името на главния прокурор Иван Гешев. Не трябва да хукваме и да променяме Конституцията. Трябва да се търси реална съдебна реформа", отговори проф. Герджиков.

"Проблемът с прокуратурата е системен и личностен в лицето на Иван Гешев. Главният прокурор е несменяем в момента и никой не може да му търси отговорност. Това се казва във всички доклади на нашите западни партньори относно върховенството на закона в България. Аз имам готов проект за промяна на Конституцията, но ще го внеса в парламента, когато той се конституира, започне да работи нормално и има редовно правителство. Нека там преценят дали ще използват части или цялостния проект", разкри Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на.  

Антон Дончев изказа подкрепата си за Румен Радев: Този човек ще изпълни нашите желания и надежди

"Винаги ясно и категорично съм заявявал нашата национална позиция по темата Република Северна Македония. Не разбирам защо продължава да се говори, че ще отворя вратата за членство на Скопие в ЕС преди да получим ясни гаранции, че правата на българите там ще се спазват, ще се спре езика на омразата и дебългаризацията. В това отношение винаги съм бил ясен и категоричен и винаги съм разяснявал какво трябва да се направи, за да се отвори вратата от страна на България. Към момента това няма как да се случи", категоричен бе президентът по темата Северна Македония.

"Да, ваксиниран съм. Днес данните на агенция Ройтерс показват, че България е на първо място по спад на новите случи от COVID-19. Факт е, че имаме проблем и изоставаме с ваксинацията. Всички данни показват, че смъртността при по-голямо ваксиниране спада. Предишното правителство, което сега издига проф. Герджиков за президент, не се съобрази с нито едно становище на КСНС по темата за COVID-19. Кризата е тежка, бих казал най-тежката, но служебното правителство осигури средства за болниците и лекарства не лиспват, нещо което не се случваше при предишното управление. Лекарите и медицинските сестри бяха прогонени от България преди години. Бяха изкарани на перваза на парламента. Относно образованието, децата се върнаха в класните стаи и ще продължат да се връщат. Зеленият сертификат е свобода на избор", обяви Радев. 

Радев с първи думи след победата: Изборите показаха решимостта на обществото да скъса с корупцията и авторитаризма

"Не трябва да спекулираме с инфлацията. Инфлацията се вихри в целия свят и е породена от покачването на цените на енергийните източници. Служебното правителство разшири обхвата на енергийно бедните хора и осигури подкрепа на бизнеса във връзка с високите цени на тока. Всички помнят съпротивата на парламента срещу актуализацията на бюджета. Добре, че тя се случи, за да може тези неща да се случат", добави президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на

"Русия не може да ни бъде модел за развитие, но Русия не може да ни бъде и враг. Много са спекулациите по темата Русия. Най-важното е да търсим диалог, защото той е нарушен сериозно. Диалогът е изключително важен, колкото и да е трудна ситуацията. Във външната политика е изключително важно да има прагматизъм. Санкциите срещу Русия се вижда, че не дават резултат. Трябва прагматична политика спрямо Москва. Не на последно място не трябва да се забравя, че Русия е много важен фактор в борбата със световния тероризъм. Преди да хукнем да спасяваме демокрацията в чужда държава, нека да погледнем демокрацията у нас, защото тя е на командно дишане от много години. Шпионският скандал е изключително деликатна тема. Първо трябва да си отговорим на въпроса как е пробита системата ни за сигурност", коментира Радев темата външна политика. 

"Трябва да отстояваме нашия суверинитет. Американската страна ясно ни заяви, че проблемите ни са с корупцията. Аз приветствам санкциите по "Магнитски". Това беше един силен политически акт, който ще има дълготраен ефект. Американската страна подкани и европейските ни партньори да обърнат внимание на този проблем, защото има десетки резолюции, които явно не дават резултат в борбата с корупцията. Аз говоря за обединение от началото на своя мандат. Аз говоря за обединение срещу мафията, инхауса, шкафчетата и източването на магистрали. Няма как да се обединим с хората, които са допунсали тези неща да се случват", заяви Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на

"България е на първа линия относно бежанския поток. Ние имаме най-дългата граница по по така наречения Балкански път на бежанците. Трябва заедно с европейските ни партньори да охраняваме тази граница. Разбира се, че трябва да даваме убежище на хора, които са в беда. Темата за модернизацията на армията е много важна. Изпратено е запитване до САЩ за още 8 изтребителя. Когато се върне отговорът, тогава ще бъде изготвен инвестиционен проект и ще бъде представен в парламента. България има нужда от 16 изтребителя, за да охранява своето въздушно пространство. Аз наложих вето на първата сделка и не защото американският самолет е лош, а защото цифрата на сделката беше силно занижен, за да влезем в параметрите. Така се оказа, че лиспва въоръжение за изтребителите и много важното наземно оборудване. Средствата за втората сделка ще бъдат по-големи, за да може да се осигурят тези важни компоненети. Черно море става пресечна точка на глабалната политика. Ние трябва да работим за намаляване на ескалацията на напрежението в региона. Това е от съществена важност за националната ни сигурност. Трябва отново да се търси диалог", категоричен бе президентът Радев. 

"Ще отстояваме датите по "зелената сделка" да останат 2048 година. Предишното правителство реално капитулира пред Брюксел по темата за нашата въглищна енергетика. Това ни поставя пред голямо изпитание. "Планът за възстановяване", който беше тотално реформиран от служебното правителство, работи точно по тази тема", разкри Радев. 

"Шкафчетата не са мои. Дали аз подкрепям прокуратурата, аз подкрепям всички български институции. Нека си върши работата. Аз нямам нищо общо с Бойко Борисов, ГЕРБ или ДПС. Не желая да говоря по тази тема. Не се срамувам от подкрепата на нито един български гражданин", заяви от своя страна проф. Герджиков. 

"Вие казвате, че нямате нищо общо с ГЕРБ, но вас ви представя бившия вътрешен министър, по което време на опротестите бяха бити вашите студенти. Аз винаги съм отстоявал истината. Резултатът на първия тур показва, че хората ми се доверяват. Винаги съм си признавал грешките, когато съм допускал такива. В моята професия това е най-важното - след полет да се направи анализ на грешките, за да се продължи напред. Последните 5 години медиите на предишните управляващи ме подложиха на непрестанни атаки, както мен, така и моето семейство. Вие приехте да бъдете лицето на тези, които ограбиха България и на колаицията "Магнитски"", категоричен бе Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на

"Съвестта е най-добрият ми съветник в политиката. Най-голямата ми грешка е, че не успях да помогна за свалянето на режима на Борисов по-рано. Опитах, но съпротивата беше огромна. Най-силното ми качество е целеустременост, а най-слабото предоверяване. Умея да прощавам и ми се случва често, но не мога да простя лъжата. Най-големият ми успех са децата ми. В професионален план се гордея, че не съм загубил нито един пилот под мое ръководство. Всеки президент има своя принос за развитието на България. Аз бих посочил за най-добър президент този, който не избрахме - Петър Дертлиев. Голям патриот. Българите имат нужда от истината и промяна. В България деситилетия парите купуват всичко. На 21 ноевмри това може да се промени. Уважаеми българи, в неделя излезте да гласувате и нека заедно да спрем диктатурата, за да тръгне родината ни по един нов път", завърши Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на

Последвайте канала на

Филип Епитропов
25098 795

Свързани новини

Коментари 795

Добави коментар
МИСЛЕТЕ ХОРА

2021.11.19 | 19:24

794
Хора – в неделя е много ама много важен ден. ще трябва да избираме между развилнялият се Сатрап - Българоубиец, масон и разединител на нацията, прегазил с подкованите си чизми многократно основния закон водещ ни към червена милиционерска диктатура и ИНТЕЛЕКТУАЛЕЦА, ДЕМОКРАТ И ОБЕДИНИТЕЛ НА НАЦИЯТА ПРОФ. ГЕРДЖИКОВ. ХОРА - МИСЛЕТЕ В КАКВА СТРАНА ИСКАТЕ ДА ЖИВЕЕТЕ И ДАЛИ ОТНОВО ИСКАТЕ ДА ЖИВЕЕТЕ ЗАД ТЕЛЕНА ОГРАДА КАТО ОВЦЕ ЗА СТРИГАНЕ И КЛАНЕ. МИСЛЕТЕ ХОРА ДНЕС - ПОСЛЕ ЩЕ БЪДЕ КЪСНО.

2021.11.20 | 09:26

795
НИКОГА ЗА ГЕРДЖИК ЧИТАК
МИСЛЕТЕ ХОРА СЕГА ПОСЛЕ ЩЕ Е КЪСНО

2021.11.19 | 19:23

793
мислете хора. в неделя е балотажа. какво ще изберем - демократ интелектуалец или масон - диктатор от руски или латиноамерикански тип. Изборът е ваш. В понеделник ще бъде късно. Виждате как неговата партия - на Радев - ни готви приемането на 50 ядрени бойни глави от Инджирлик които ще ни направят приоритетна цел на руските ракети /не харесвам рашките ама ракетите им са истински/, ще ни надупят на Сев. Македония и ще ни принудят да приемем, че децата ни трябва да бъдат безполови а мама и татко ще се превърнат в родител 1 и 2. това ни готвят Радев, Кирчо и Кокорчо под топлия поглед на Херо Мустафа.
ТЪПИ ЗЕЛЕНИ ФУРАЖКИ

2021.11.19 | 19:18

792
тъпият Фатмак снощи с 5 думи успя да ни скара с 2 приятелски страни а ЕК трябваше да опровергава тъпотиите на тъпака на специален брифинг
ТЪПИ ЗЕЛЕНИ ФУРАЖКИ

2021.11.19 | 19:17

791
тъпият Фатмак снощи с 5 думи успя да ни скара с 2 приятелски странъс специален брифинг за да опровергае тъпака.
✞❤Бай Пешо с ладата❤

2021.11.19 | 16:22

790
Вместо вместо анти-болшевишка и анти-милиционерска революция, и борба за свобода на барикадите, БГ-овцете избират да гласуват за убийците си, да се оставят да ги набодат с вещерската отвара-скоросмъртница, и да си умират вкъщи, като подли санирани доносници-предатели-комунисти и подли-гнусни-домоуправители без история. Заслужавате си съдбата ДЕБИЛИИИИИИИИИИИИИ!
♥Юлиaнa oт сeлo Maнacтир♥

2021.11.19 | 16:21

789
Aлексaндър Aтaнасов: Българoубиеца Бoрисов е главен крaдец и ръководи държавната бaнда: uni.su/WQHml7 ☞Как режимът на ГEPБ се разправя с неудобните: uni.su/rO0kx9 ☞Съдебна бухaлка срещу неудобните на Крaдеца Бoрисов: uni.su/PJf3OB ☞Свръхвисокочестотни облъчвaтели използани от cлужбите срещу неудoбни на властта, разкрити от проф. Геoрги Ваcилев и Mаргaрита Mихнeва: uni.su/q7Ql1Y ☞Mилициoнери-Бългaроубийци, демaскирайте дeцата: uni.su/PJXnmy Магдалена Ташева: Санирайте за да останете без жилище: uni.su/gpOxKd ☞Wald Drache-Fick die Polizei[I]: uni.su/3VSvr0 ☞Wald Drache-Fick die Polizei[II]: uni.su/o7q3gs ☞Wald Drache-Fick die Polizei[III]: uni.su/H1E7Z3 ☞Wald Drache-Fick die Polizei[IV]: uni.su/altE2R
♥Гюлчeн oт сeлo Maнacтир♥

2021.11.19 | 16:19

788
Мафиоза Боко-Българоубиеца ме OТВЛEЧЕ - разкритията на милионера Веселин Денков и на мис България Мария Бакалова – съкратена версия: uni.su/CaujRz ☞Цялото интервю на бизнесмена Веселин Денков и мис България Мария Бакалова Станислав Цанов: uni.su/xFuepN ☞Бойко Рашков съсипа Боко-Канибала преди изборите: uni.su/sxIuP3 ☞Бойко Борисов ми предложи да извърша убийство: uni.su/VKAMUz ☞Ал Жазира за диктатора Боко-Българоубиеца: uni.su/iCcysM ☞Боко-Мазника целува ръката на татар-циганина Доган-Сопола: uni.su/zQAVxq ☞Банкет на Мултигруп с Илия Павлов, Ахмед Доган, Вежди Рашидов – 1996: uni.su/jHyXtf Татар-Циганина Ахмед Доган-Сопола за порциите: uni.su/pnQXYh
†Тaню Вoйвoда от Кирчaн Бaир ☞Вoйн на Свeтлината☜

2021.11.19 | 16:17

787
Преди 37 години Покръстих с калашника и ножа, над 37 хиляди турчеещи се цигaнина и ашлъдисъх седем хиляди къдънки. ☞Скоро пак шъ ашлъдисвам! Амин! ☞Кравъ Доя, избра ли си българско име! ☞Канибала Боко-Българоубиеца+Циганина-Костов+Доган-Сопола+Пеевски-Свинята+Гешев-Къскета+ Фес-патреотите=ДС-МАФИЯ: uni.su/2bjAqk ☞За 33г. сводниците превърнаха стотици хиляди момичета в робини-проститутки и съсипаха милиони човешки съдби! ☞ДПС е изпълнителното звено на ДС за грабеж над НАРОДА! ☞ДПС е политическото лице на българската мафия! ♥Даваш ли даваш балканджи Йово: uni.su/glIQ9R ♥Кoзият рoг: uni.su/fnabHz ☞Пoд Игoто 1952: uni.su/EuHIfV ☞Време Разделно: Е1: uni.su/CVMTqR Е2: uni.su/3rCK75 ♥Кой уши байрака: uni.su/8GXEYj ♥БЪЛГAPИЯ НA БЪЛГAPИTE: uni.su/DMWPKa ◑▂◐Кaзaх.
✈Пeтя от Aвиooтряда✈

2021.11.19 | 16:10

786
Чeрквите в България са поделения на ДC и KГБ а пoпoвете са гнусни милиционери с расо и килимявка. Това са попове на мутрите, сводниците, бандитите и мaнгaлите, но не и на българите! Много попове в БПЦ са цигани-българомразци. Призозвават за ваксинация и забрана на абортите при изнасилване. Сатаната-Боко-Канибала доброволно няма да си иде от власта, останаха ли МЪЖЕ-ВОЙНИ в България, че да му помогнем на този ЗЪЛ ДЕМОН да се върне преизподнята, където му е мястото?!
✞Бaбa Ивaнka oт Beчния Звeзден Paй✞

2021.11.19 | 16:09

785
Те са едни и същи бре, слепи ли сте. В ГEPБ са извънбрaчните деца на AбпФK от милицио-цигaнcкото кoтило, a в БCП тeзи със смеcените брaкове от цигaни и милициoнери, всички от кастата на AбпФK, българомрaзци и слуги на сaтанинското задкулисие. Кирил Петков и Асен Василев са крадливи МАНГАЛИ-МОШЕНИЦИ! Боко-Канибала и Цветан-Крадеца също са от мургавото котило. В службите, полицията и държавната администрация е пълно с мургави полу-човеци, че и в БПЦ много от поповете са гнусни цигани-българомразци! Управляват ни безродници-българоубийци, унищожители на България и българите! Който или която гласува за когото и да било e ОЛИГОФРЕН или ОЛИГОФРЕНКА! ♥БЪЛГAPИЯ НA БЪЛГAPИTE! ♥България над всичко! ✞Амин✞

Добави коментар

Водещи новини