Министър Светлан Стоев прие посланика на Република Корея Ли Хо-шик

  • 28 октомври 2021 17:20

  • 428
  • 1
Министър Светлан Стоев прие посланика на Република Корея Ли Хо-шик
©

Министърът на външните работи Светлан СтоевСветлан СтоевСветлан Стоев е завършил УНСС, специалност „Международни отношения” през 1985 г. Има прие посланика на Република Корея  Ли Хо-шик, с когото обсъдиха отличните двустранни отношения и сътрудничеството между двете страни в различни области от взаимен интерес.

Външният ни министър подчерта, че България е готова за установяване на стратегическо партньорство с Република Корея, което е в синхрон с нивото на отношенията между Република Корея и ЕС.  

 „Република Корея е наш близък партньор. Развитието на двустранните ни отношения е стратегически приоритет за нас“, заяви министър Стоев. Той изтъкна, че през годините двете страни са изградили отлични отношения както на  двустранно ниво, така и като партньори в многостранни форуми.

Сред акцентите по време на разговора бяха възможностите за засилване на политическия диалог, включително и на ниво министерства на външните работи, както и взаимноизгодното сътрудничество в сферата на търговско-икономическите отношения с Република Корея.

Търговията и инвестициите са  ключови аспекти в  икономическите ни отношения със Сеул. Стокообменът между България и Република Корея за 2020 г. е на стойност 252,9 млн. долара, като износът ни възлиза на 98, 5 млн. долара. България е готова да работи за активизиране на икономическото сътрудничество, за да бъде използван съществуващият потенциал.  

Сред обсъжданите теми бе и предстоящата през декември 2021 г. конференция на ООН по мироопазването, на която Република Корея ще бъде домакин.

Министър Стоев пожела успех на посланик Ли Хо-шик и го увери, че Министерството на външните работи на Република България е готово да оказва съдействие за развитието на отношенията във всички сфери и въпроси от общ интерес.

 

Последвайте канала на

Борислава Борисова
428 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Умник Гюро

2021.10.28 | 17:55

1
Няма изолиран ковид вирус по света, ваксините съдържат шипен протеин и убиват, докторите в болниците лекуват с отровното лекарство Рендесивир, умрелите от всякакви болести се обявяват за ковид-умрели без аутопсия, болниците по света са пълни с двойно и тройно ваксинирани болни. А предателите от правителството затварят в гета здравите хора, които имат природен имунитет и не им пука за лъжата ковид.

Добави коментар

Водещи новини