Янаки Стоилов се срещна с генералния секретар на Съвета на Европа Мария Пейчинович-Бурич

  • 26 октомври 2021 11:45

  • 462
  • 2
Янаки Стоилов се срещна с генералния секретар на Съвета на Европа Мария Пейчинович-Бурич
© МП

Министърът на правосъдието Янаки СтоиловЯнаки СтоиловЯнаки Стоилов е роден на 8 септември 1958 г. в гр. Велико Търново. Завършил е право в Юридическия проведе среща с генералния секретар на Съвета на Европа Мария Пейчинович-Бурич и с генералния директор на дирекция "Права на човека и правова държава" към Съвета на Европа Христос Джакумопулос. Това е визитата на най-високо ниво от българска страна в Страсбург за последните няколко години.

По време на срещата министърът на правосъдието и генералният секретар обсъдиха сътрудничеството между България и международната организация в контекста на Националния план за възстановяване и устойчивост.

Янаки Стоилов се срещна с председателя на Венецианската комисия и председателя на Европейския съд по правата на човека

Янаки СтоиловЯнаки СтоиловЯнаки Стоилов е роден на 8 септември 1958 г. в гр. Велико Търново. Завършил е право в Юридическия запозна представителите на Съвета на Европа със стъпките, които страната ни предприема за въвеждане на електронно правосъдие, повишаване на отговорността и отчетността на главния прокурор в настоящите конституционни рамки, с пътната карта за изпълнение на решенията на Европейския съд по правата на човека, приета от Министерския съвет през август 2021 г.

От страна на ръководителя на Съвета на Европа бяха поставени и въпроси спрямо България по теми, които представляват засилен интерес за Съвета. Беше отчетено, че България изпълнява добре препоръките на Групата държави за борба с корупцията (ГРЕКО).

Последвайте канала на

Теодора Александрова
462 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
По време на срещата

2021.10.26 | 12:27

1
кой беше отгоре?
Какво му наредиха на марионетката

2021.10.26 | 15:37

2
кво требва още да напраим

Добави коментар

Водещи новини