Министър Белчев: Ще продължим ползотворното си сътрудничество с Европейската банка за възстановяване и развитие

  • 12 октомври 2021 14:58

  • 365
  • 1
Министър Белчев: Ще продължим ползотворното си сътрудничество с Европейската банка за възстановяване и развитие
© Министерство на финансите

Министърът на финансите Валери БелчевВалери БелчевВалери Иванов Белчев е възпитаник на „Харвард”, от където има Магистърска степен по публична и неговият екип се срещнаха с Шарлот Руе, директор за Централна и Югоизточна Европа на Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР), и Анка Йонеску, директор на ЕБВР за България, съобщават от пресцентъра на финансовото министерство.

По време на срещата са били представени плановете на ЕВБР, възможностите за техническа подкрепа и финансиране на проекти от националните планове за възстановяване и устойчивост.

Министър Белчев: България е постигнала значителен напредък в ангажирането на финансовия сектор за прилагането на зелените политики

Ще продължим ползотворното си сътрудничество с Европейската банка за възстановяване и развитие. Тази седмица Националният план за възстановяване и устойчивост на България ще бъде изпратен на Европейската комисия и трябва да продължим напред. Важно е да работим прозрачно и ефективно, е заявил по време на срещата министър Белчев.

Банката е един от значителните инвеститори в България, като до края на август ЕБВР е предоставила инвестиции в размер над 4 млрд. евро за финансиране на 269 проекта в страната.

Инвестициите в частния сектор представляват 54 на сто от портфейла на банката в България.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
365 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
АСЕН ИЛИЕВ

2021.10.12 | 18:57

1
НА ГАЛОП КЪМ НЕ БИТИЕТО :)

Добави коментар

Водещи новини