Гълъб Донев: Служебното правителство осигури 15 млн. лева допълнителна субсидия за автобусните превозвачи

  • 08 октомври 2021 18:17

  • 456
  • 2
Гълъб Донев: Служебното правителство осигури 15 млн. лева допълнителна субсидия за автобусните превозвачи
© Министерство на труда и социалната политика

Правителството осигури 15 млн. лева за допълнителна субсидия на автобусния градски и междуградски транспорт. Това съобщи вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Гълъб ДоневГълъб ДоневГълъб Донев е роден през 1967 г. в София.   Завършва 35-а Руска езикова гимназия в София. по време на среща с ръководители на браншови организации на автобусните, товарните и таксиметровите превозвачи, съобщиха от пресцентъра на социалното министерство.

В дискусията участваха министрите на транспорта, информационните технологии и съобщенията Христо АлексиевХристо АлексиевХристо Алексиев е роден на 19 септември 1980 г.   Магистър по „Международни, на финансите Валери БелчевВалери БелчевВалери Иванов Белчев е възпитаник на „Харвард”, от където има Магистърска степен по публична, заместник-министърът на труда и социалната политика Иван Кръстев,  заместник-министърът на вътрешните работи Емил Ганчев, заместник-министърът на финансите Людмила Петкова и заместник-министърът на транспорта Христина Велинова. По време на разговора бяха обобщени предприетите от служебния кабинет мерки за целева подкрепа на транспортния бранш, които бяха набелязани по време на срещата между превозвачите и представителите на държавата на 27 септември.

В следващите дни министрите на финансите и на транспорта ще разработят механизъм за разпределението на допълнителната финансова  подкрепа за превозвачите, която ще се изплаща от общините. Служебното правителство и представителите на транспортния бранш ще предприемат съвместни действия за промяна на Наредбата за обществените превози с цел ограничаване на броя на нерентабилните курсове за дадени автобусни линии. Съгласно искането на международните товарни превозвачи е постигната принципна договореност за увеличаване на командировъчните в чужбина на шофьорите на тирове от 27 на 50 евро на ден.

Превозвачите и ресторантьорите отмениха масовите протести за утре

Облекчаването на трафика на камиони на граничните контролно-пропускателни пунктове Капитан Андреево – Капъкуле, Дунав мост и Дунав мост – 2 и възможните решения ще се обсъждат от работна група между МВР и превозвачите.

Министрите потвърдиха и ангажимента на служебното правителство през 2022 г. да се запази данъчното облекчение за таксиметровите шофьори и плащаният от тях патентен данък да остане 300 лв.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
456 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
ГОСПОГИ! КОЛКО ТЪПИ ХОРА

2021.10.08 | 23:34

2
И ГИ ОТКРАДНА ОТ ПЪТНИТЕ СТРОИТЕЛНИ!
катана

2021.10.08 | 20:16

1
чуеш ли дума субсидия,там е рюшвет и кражба,знаете ли кои ще получи субсидии? Тези които ще получават 60,70 проценти от сумата,останалото разпределя министъра между свои,и хоп нова офшорка.

Добави коментар

Водещи новини