Превозвачите и ресторантьорите отмениха масовите протести за утре

  • 27 септември 2021 17:26

  • 1335
  • 4
Превозвачите и ресторантьорите отмениха масовите протести за утре
© Булфото (архив)

Организациите от транспортния и ресторантьорския бранш отлагат обявените за утре, 28 септември, протестни действия за 13 октомври, съобщават от Камарата на автомобилните превозвачи в България.

,,Причината е проведената днес (27.09.2021г.) по покана на вицепремиера Гълъб Донев среща, в която участие бе взето и от министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Христо Алексиев. На нея бяха обсъдени повдигнатите на 7 септември тази година проблеми, касаещи липсата на държавни политики в сектор "Транспорт" и сектор "Хотелиерство и Ресторантьорство". От страна на служебните министри бяха поети конкретни ангажименти, по които още в рамките на днешния ден бе започната работа за изпълнението им'', се казва в съобщението на Камарата на автомобилните превозвачи в България.

Алибегов: Кацаров е антиваксър и създава разделителни линии в обществото

Оттам отбелязват, че „във връзка с решаване на проблема, касаещ прекомерното време за преминаване на гранично-контролно пропускателните пунктове заместник министър-председателят има вече предвидена среща в рамките на утрешния ден с посланика на Република Турция. Министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията е направил вече две такива с представители на Република Румъния. Към момента се обмислят и различни начини за взаимодействие. Още днес започва работата и по промяна за Наредбата за служебните командировки и специализации в чужбина“.

,,Служебните министри се ангажираха да бъде търсен механизъм за създаване на нарочна мярка за подпомагане в рамките на следващите две седмици, уговорена бе и възможността за промяна в Наредбата за условията и реда за предоставяне на средства за компенсиране на намалените приходи от прилагането на цени за обществени пътнически превози по автомобилния транспорт, предвидени в нормативните актове за определени категории пътници, за субсидиране на обществени пътнически превози по нерентабилни автобусни линии във вътрешноградския транспорт и транспорта в планински и други райони и за издаване на превозни документи за извършване на превозите, която да позволи в обхвата на субсидираните превози да попадат слабо населени места, които не са в гранични или планински райони'', съобщават от бранша. 

Транспортният и ресторантьорският бранш излизат на протест на 28 септември

Продължават работните срещи с бранша на ресторантьорите и хотелиерите и в утрешния ден с цел изпълнение на вече постигнати договорености.  

По повод временното отлагане на протеста поради поетите ангажименти, осъществените и предстоящи срещи с представители на горепосочените организации желаем да отбележим, че новата дата за протест е 13.10.2021г., ако не бъдат изпълнени исканията ни, като за пореден път отбелязва, че Националният протест не е политически, той е протест на бизнеса, който желае да може да работи, завършва съобщението.

Владимир Василев
1335 4

Коментари 4

Добави коментар
Бухахахаха

2021.09.27 | 18:00

3
Че то до октомври съвсем ще са ви затворили бе, клоуни! Тогава ще ми протестирате на дедовия!!!

2021.09.27 | 19:08

4
Дано.
Идиот от Новини.бг

2021.09.27 | 17:42

1
полуграмотен шизофреник, нарича Президента "Зелен чорап", а протестиращите "лумпени"

2021.09.27 | 17:56

2
Я го духай бе

Добави коментар

Водещи новини