Човешките права във време на кризи обсъдиха вицепрезидентът и омбудсманът на Азербайджан

  • 29 септември 2021 13:28

  • 389
  • 1
Човешките права във време на кризи обсъдиха вицепрезидентът и омбудсманът на Азербайджан
©

Потъпкването на човешки права в условията на нестихващи кризи обсъдиха на среща на „Дондуков“ 2 вицепрезидентът Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България , и комисарят по правата на човека на Република Азербайджан Сабина Алиева.

„С лекота се отказваме отвоювани с години права и приемаме тяхната защита като луксозна политика. Необходимо е да върнем на дневен ред сериозния разговор за зачитането на човешките права, особено днес в условията на пандемия и кризите, които тя предизвиква“, посочи вицепрезидентът. Тя постави въпросите за равнопоставеността между жените и мъжете и тревожните тенденции за ръст на насилието върху жени и домашното насилие. В разгара на втората вълна на Ковид-19 Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България , организира онлайн конференцията „Невидимата пандемия на неравенствата“, в която посланици и представители на дипломатически мисии в България споделиха опита на своите страни.

Сабина Алиева посочи, че още в първите дни на пандемията в Азербайджан е била открита гореща телефонна линия към институцията на омбудсмана за сигнали на жертви на домашно насилие. Съществен момент от справянето с проблема е превенцията и информираността, затова се организират редовни срещи с населението.

Вицепрезидентът открои значимостта на диалога между гражданските институции и гражданското общество при решаване на въпросите, свързани със зачитане на човешките права. Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България , изтъкна, че не са достатъчни усилията на международните институции, а често техните документи са слаби и безрезултатни.

В срещата участваха и председателят на Комисията за защита от дискриминация Ана Джумалиева и зам.-председателят й Баки Хюсеинов.

 

Последвайте канала на

Борислава Борисова
389 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2021.09.29 | 13:47

1
Те в Азърбайджан много ги тачат човешките права.

Добави коментар

Водещи новини