Напрежението сред бизнеса: Ресторантьорите работят протестно, в туризма искат стимули за ваксинация

  • 23 септември 2021 11:39

  • 4761
  • 2
© Bulphoto, архив

Напрежението в туристическия бранш продължава да расте. Собствениците на заведения и ресторанти са недоволни от противоепидемичните мерки, а от туроператорите настояват за повече държавна помощ. Това наложи спешна среща при служебния премиер Стефан Янев, на която присъстваха четирима министри - на туризма, финансите, здравеопазването и на икономиката, предаде репортер на Novini.bg

"До 10 дни ще има още една среща, като през този период ще бъдат взети конкретни решения - средствата за сектор "Туризъм" в актуализирания бюджет да бъдат използвани и за засилване на ваксинационния процес в страната", каза след срещата министърът на туризма Стела Балтова.

Нагласите на властта за решаване на проблемите в бизнеса обаче не са съвсем удовлетворяващи за браншовите представители. 

"Ще продължим да работим както досега - протестно", обяви Ричард Алибегов от Българската асоциация на заведенията.

Какво ще се случи със зимния сезон у нас?

Той коментира, че от бранша настояват за промяна на мярката "60/40". 

Относно проблемите в туризма Полина Карастоянова обясни, че по-сериозна подкрепа е нужна. Обсъден е бил въпросът как да се засили ваксинацията, като от това пряко ще се повлияе секторът. 

Още по темата - чуйте във видеото:

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
4761 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Един

2021.09.23 | 16:32

2
Никой не затваря никого все още ,липсата на хора е поради невероятните цени на храната ,кой ще им даде за една супа ,бира и малка порция риба 60 лв ,тези се изтърваха ,че и нагли ,искат компенсации !
народен глас

2021.09.23 | 12:07

1
я го обесете тоя нагъл примат

Добави коментар

Водещи новини