ЕАЦС: България не трябва да подкрепя резултатите от изборите в Русия в окупираните украински територии Крим и Севастопол

  • 20 септември 2021 16:11

  • 1576
  • 20
ЕАЦС: България не трябва да подкрепя резултатите от изборите в Русия в окупираните украински територии Крим и Севастопол
© Булфото (архив)

В периода 17-19 септември т.г. в Руска Федерация се проведоха парламентарни избори за нов състав на Държавната дума и Федералното събрание на страната. Евро-атлантическият център за сигурност отбелязва с безпокойство, че избори за Държавната дума и Федералното събрание бяха проведени също така във временно окупираните  територии от Москва в Украйна – Кримския полуостров, както и в Донецк и Луганск, представляващи части от територията на Р Украйна.

Това пише в официална позиция на Евро-атлантическия център за сигурност, която публикуваме без редакторска намеса: 

Партия "Единна Русия" е на път да запази парламентарното си мнозинство

"Това безспорно е нарушение на международното право от страна на Руската Федерация. Организирайки изборите за нов състав на руската Държавна Дума на окупираната територия на Автономния регион (АР) Крим и град Севастопол руската страна за пореден път показа, че  действа срещу общоприетите принципи и нормите на международното право, както и на съществуващите резолюции на Общото събрание на ООН и не на последно място - срещу действащите двустранни и многостранни договори.

Изборите организирани и проведени на територията на Крим и град Севастопол от Руската Федерация са нелегитимни от международно-правна гледна точка и техният резултат не може да има правна стойност, защото тези територии за международната общност остават неделима част от територията на Украйна. На тази територия действат законите на украинската държава и нейната конституция.

В тази връзка, Евро-атлантическият център за сигурност  приема провеждането на руските парламентарни избори на окупираните украински части за нелегитимни и призовава отговорните за външната политика на страната български власти, да не признават техния резултат. 

Медия от САЩ: Владимир Путин се надява да затегне хватката си

ЕАЦС смята, че ООН, ОССЕ и международната общност, нашите партньори от ЕС и стратегическите ни съюзници от НАТО трябва да продължат политиката на засилване на санкциите срещу поведението на Русия в Крим, град Севастопол, както и Донецк и Луганск в подкрепа на суверенитета и териториалната цялост на Украйна. Ограничителни мерки трябва да бъдат насочени и към лицата участвали в подготовката и провеждането на руските парламентарни избори в АР Крим и град Севастопол и в Донецка и Луганска области".

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1576 20

Свързани новини

Коментари 20

Добави коментар

2021.09.20 | 20:25

20
Цацаров-Клинтон : брачните връзки от времената на Виенските по Дунава у Нас !

2021.09.20 | 20:23

19
външен асансьор ли ?

2021.09.20 | 20:22

18
longitudinal research : Надлъжното проучване е изследователски проект, който включва многократни наблюдения на едни и същи променливи за кратки или дълги периоди от време. Често това е вид наблюдение, въпреки че може да бъде структурирано и като надлъжен рандомизиран експеримент. Надлъжните изследвания често се използват в социалната личност и клиничната психология,

2021.09.20 | 20:19

17
cross-sectional resaerch : отдавна търся монетката на Едвард 3 - черният принц, може да е малко деформирана , от времената на Бароните Клинтони .
NIL

2021.09.20 | 18:52

16
comparative research : като европейците какъв е нашият интерес Гренландия както и Канада , така и както е сега Филипините да ще бъдат притежанието на Джо Байден ? Нека Джо Байден да разреши как ще третира онези 10.000 под ония мост от Западните Индийс , тогава да обсъждаме какво оттук нататък . Ще ни е театралната по книжките на едиториялът .

2021.09.20 | 18:26

15
една лястовичка пролет не прави - един външен асансьор Пуерто-Рико стоката за Бахама-Слави не прави .

2021.09.20 | 18:24

14
нека си решава собствена политическата съдба в територите им самото населениет . Канада да гласуват , дали искат да станат Аляска на САЩ , или поискат потесни историческа връзки с Вестърн Индийс , Индия , ийстърн Индийс , тоест кралство Индия , Карабика , Франция , Евро Съюз .

2021.09.20 | 18:21

13
нека си решава собствена политическата съдба в територите им самото населениет . Гренландия да гласуват , дали искат да станат PLATZ D'ARMEE на САЩ , или поискат потесни историческа връзки с Дания , тоест кралство Дания , сиреч Евро Съюз .

2021.09.20 | 18:18

12
нека си решава собствена политическата съдба в територите им самото населениет . Филипините да си гласуват , дали искат още да са FLUGZEUGTRAEGER на САЩ , или поискат потесни историческа връзки с Холандия , тоест кралство Неерландия , сиреч Евро Съюз .
иван

2021.09.20 | 17:56

11
КОИ СИ ТИ ДА КАЗВАШ КОГО ЩЕ ПОДЪРЖА НАРОДА БЕ ПРОДАЖЕН ЕНИЧАР - ЦВЕТАНОВ .ТИ ТРЯБВАШЕ ДА СИ ВЪВ ЗАТВОРА А НЕ ДА НИ ДАВАШ ЪКЪЛ БЕ КРАДЕЦО...

Добави коментар

Водещи новини