Мика Зайкова: Не харесвам Николай Василев, той е корумпиран

  • 18 септември 2021 20:05

  • 11834
  • 10
Мика Зайкова: Не харесвам Николай Василев, той е корумпиран
© Нова Нюз

„Честно казано, не харесвах първия министър-председател, предложен от „Има такъв народ”  Да, не харесвам Ники Василев. Това, че знае седем езика, не значи, че не е корумпиран. Отдавна съм на терен и 30 години се бутам в политиката. От 2004 г., когато той беше три пъти министър, започнаха да действат предприсъединителните фондове. Изключително много се интересувахме с колегите ми от „Подкрепа” - какво ще става и какво ще се направи. Първият транш за електронното правителство беше 190 милиона евро. Василев беше вицепремиер и отговаряше за тези въпроси. Но по тях не се видя нито един проект. Не става въпрос да има електронно правителство, а наченки за такова. Парите изчезнаха. И не само те. Имахме предприсъединителни фондове за много неща. Нищо не се случи. Това е моето лично мнение. Никого не задължавам с него”. Това заяви в предаването „Карай направо” по Нова телевизия Мика ЗайковаМика ЗайковаМика Зайкова е родена на 2 февруари 1942 година в София. Завършила е Минно-геоложкия институт, от „Има такъв народ”.

Тя отхвърли твърдението, че не харесва Николай ВасилевНиколай ВасилевНиколай Василев Василев е български политик от Националното движение „Симеон, защото той е върл противник на актуализацията на бюджета. „Аз и колегите сме работили две години по програмата на ИТН, представихме я на хората и затова те гласуваха за нас. Толкова много хора не гласуваха за нас, само защото харесват Слави ТрифоновСлави Трифонов Станислав Тодоров Трифонов e български певец, телевизионен водещ и продуцент. Роден е в. Това е абсурдно. Не може заради един човек да гласуват 500 хиляди души. Изведнъж пристига г-н Николай ВасилевНиколай ВасилевНиколай Василев Василев е български политик от Националното движение „Симеон и казва: „Ето, аз нося една програма”. Тя нямаше нищо общо с данъчната политика, за която сме говорили с колегите. Нямаше нищо общо със социалната политика, която имахме предвид да правим. Естествено е, че няма как да приемеш един човек, дошъл отвън, да ти сложи програмата и да ти казва каква политика да правиш. Извинявайте, но ние сме парламентарна република, не премиерска. Номерът с премиерските републики свърши”, категорична е Зайкова.

По думите ѝ твърдението, че бюджетът не е имал нужда от актуализация, е пълна глупост.  „Не можеш да управляваш кризи без пари. Аз мога да обещая, че ако съм в този парламент и в икономическия екип на партията, няма да има вдигане на данъците в следващите три години. Няма да вдигаме данъците – ще повишаваме събираемостта. Като няма кой да краде и да скатава милиарди навън, парите стигат. България е богата”, категорична е тя.

„Не бях добра орисница, след като беше толкова кратък животът и на 45-ия, и 46-ия парламент. Проблемът обаче не е в звънеца, който ударих в пленарната зала. Проблемът е, че преди да ударя звънеца и на двата парламента, аз произнесох клетвата. И всички се заклеха в България и в интересите на народа. Изглежда, че веднага след това го забравиха”, каза още депутатът от последните две Народни събрания.

Според нея, още на предишните избори, народът е казал съвсем ясно три неща на депутатите: „Първо: „Искам промяна!" Затова даде повече гласове на партиите на промяната. Второ: „На никого не давам болшинство. Никой няма да управлява сам – работете заедно". И третото, което им каза с ниската избирателна активност е: „Омръзна ми от избори. Спрете с изборите". Но никой не чу какво каза народът”, категорична беше тя.

Зайкова посочи, че 46-ият парламент е свършил нещо по-важно от актуализацията на бюджета. „В най-новата история на България винаги правителствата носят бюджета, депутатите вдигат ръка и го утвърждават. В този парламент донесохме промяна и го прекроихме, защото там имаше една група от хора, които са специалисти. И успяхме. В бюджета на служебното правителство нямаше и дума за мигрантската криза, а тя е на вратата ни. COVID кризата беше в наченки, а освен това бяха забравени най-уязвимите групи. Това, освен пенсионерите, са децата и майките с децата, хората с увреждания, които получават смешни жълти стотинки”, подчерта Зайкова.

Тя допълни, че в 46-ото НС е имало доста хора с повече „его, отколкото акъл” и затова голяма част от депутатите са „забравили клетвата си” и са се изпокарали преди да си научат имената. „Друга причина това да се случи е, че те просто не знаеха как се прави политика. А политика се прави с диалог и с разумен компромис”, коментира Зайкова.

Николай Василев: Увеличението на пенсиите разбива финансовата стабилност в страната

„Аз не съм участвала в политическите преговори на ИТН с другите партии. Участвах в експертните разговори. Нямаше нищо, по което да не намерим компромис. Основните приоритети ги изчистихме. По основните политики – не само нашите, но и на колегите, се разбрахме. Работните групи работеха добре и не очаквах това да се случи”, не крие учудването си депутатът.

По отношение на поставените от ИТН условия за сформиране на кабинет Мика ЗайковаМика ЗайковаМика Зайкова е родена на 2 февруари 1942 година в София. Завършила е Минно-геоложкия институт, заяви: „В цяла Европа има правителства на малцинствата. Когато се разбереш с колегите си какви са приоритетите, какви политики ще правиш и се договориш да те подкрепят, ти можеш да кажеш, че поемаш цялата отговорност и ще понесеш всички негативи. Не става въпрос за условия. Това, за което разговаряхме в предварителен порядък, беше за приоритети и политики. Никой никому не постави условие”, заяви Зайкова.

За Нова телевизия Николай ВасилевНиколай ВасилевНиколай Василев Василев е български политик от Националното движение „Симеон коментира, че много уважава Мика ЗайковаМика ЗайковаМика Зайкова е родена на 2 февруари 1942 година в София. Завършила е Минно-геоложкия институт,, но по конкретната тема не била добре информирана. Василев обясни, че през 2004 г. Не се е занимавал с електронното управление, а е бил министър на транспорта.

 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
11834 10

Свързани новини

Коментари 10

Добави коментар
избирател

2021.09.19 | 09:29

10
И защо г-жа Зайкова казва това чак сега,защо не го каза още тогава малко след номинацията,защо открито не критикуваше избора на Слави Трифонов...
????

2021.09.19 | 06:55

9
Да, вярно е, но Мика КАЖЕТЕ, от колко ГОДИНИ вече Ти, "ОПРЯВАШ" пенсиите?! Още колко ГОДИНИ ще ти ТРЯБВАТ?!?!?!

2021.09.19 | 00:54

8
"Толкова много хора не гласуваха за нас, само защото харесват Слави Трифонов. Това е абсурдно. Не може заради един човек да гласуват 500 хиляди души."??? - a бат' Бойко? Да не би да събра в началото гласове заради някой друг или с програма?

2021.09.19 | 00:50

7
Не използва очевидно шампоана на илияна йотова колко и завиждам за гривата
Гошо от nочuвка

2021.09.18 | 22:43

6
Ся евнуха ще я изгони и оплюе.
оо

2021.09.18 | 22:00

5
изпърдяна бабичка

2021.09.18 | 21:10

4
МИКА ЗАЙКОВА ЩЕ БЪДЕ ОСЪДЕНА ЗА КЛЕВЕТА НА СТАРИ ГОДИНИ ЗА ДА СЕ НАУЧИ ДА НЕ ЛЪЖЕ С МИРИЗЛИВАТА СИ БАБЕШКА УСТА.
Гарганян

2021.09.18 | 20:47

3
На зледващитите избори ще бъдете пометени и тая изкуфяла бабичка най-после ще иде да си изживее остатъка от живота в мир.

2021.09.18 | 20:44

2
Уважаема, а този който го предложи, харесвате ли го, защото отговора би трябвало също да е НЕ?
катана катана

2021.09.18 | 20:34

1
дълги години негови прижлижени банки и фирми лапаха таксата от 5-те лева за дезинфекция на капитан Андреево, таксата тои я измисли. това е само едно от корупционите схеми измислени от него.На вид мошмурок но хитряга си е Никито.

Добави коментар

Водещи новини