Проф. Денков: Това, което представи Николай Василев, ще доведе до социален сблъсък

  • 17 юли 2021 10:25

  • 5870
  • 4
Проф. Денков: Това, което представи Николай Василев, ще доведе до социален сблъсък
© Булфото

Служебният министър на образованието проф. Николай ДенковНиколай ДенковНиколай Денков е служебен министър на образованието и науката в кабинета на Огнян Герджиков. С обясни в предаването „Тази събота и неделя“ по БТВ защо е отказал предложението да влезе в състава на проекто кабинета, предложен от „Има такъв народ“.

„Аргументите са свързани с това дали можеш да си свършиш работата по начина, по който разбираш за правилен“, заяви проф. Денков. Той посочи, че разговорите са били водени от Николай ВасилевНиколай ВасилевНиколай Василев Василев е български политик от Националното движение „Симеон.

„Вчера Асен Василев и Николай ВасилевНиколай ВасилевНиколай Василев Василев е български политик от Националното движение „Симеон представиха двете си идеи за програми. За мен е лесно да илюстрирам как би се отразило, това което предлага Николай ВасилевНиколай ВасилевНиколай Василев Василев е български политик от Националното движение „Симеон на образователната система. По това какво трябва да се случи, няма различия. Разликите идват в това как да се случат нещата“, обясни проф. Денков.

„С министър Асен Василев имаме ясна идея как да се направи актуализиция на бюджета и да има средства за пенсиите, за медицинските работници и за подготовка за бизнеса, ако бъде затворен при евентуална следваща вълна на коронавируса. 

МОН предлага критерии, по които ВУЗ да стават изследователски университети

Това, което ни представи Николай ВасилевНиколай ВасилевНиколай Василев Василев е български политик от Националното движение „Симеон изглежда по друг начин – да няма актуализация на бюджета, да няма тези средства, които предвиждаме за тези сфери, което неминуемо ще доведе до социален сблъсък между различните групи“, смята проф. Николай ДенковНиколай ДенковНиколай Денков е служебен министър на образованието и науката в кабинета на Огнян Герджиков. С.

„С други думи, ако аз искам пари за електронни устройство за новата учебна година, това ще се сблъска с исканията на пенсионерите да бъдат запазани техните допълнителни средства. Не искам да участвам в такъв сблъсък, защото той не е справедлив“, заяви проф. Денков.

„Когато намалявате данъците, без да поставите като основен акцент спирането на изтичането на разходите, как ще увеличите заплатите, не се връзва балансът. Плюс – минус не дава това, което Николай ВасилевНиколай ВасилевНиколай Василев Василев е български политик от Националното движение „Симеон твърди, че ще се случи. При Асен Василев на мен ми е ясно какъв е планът до края на тази година, както и за следващата. Това, което аз не видях е какво би се случило в следващите месеци, ако тръгне да се реализира предложението на Николай ВасилевНиколай ВасилевНиколай Василев Василев е български политик от Националното движение „Симеон“, обясни още служебният министър.  

„В момента целият фокус е да си свършим мандата, така както сме го започнали. Обявили сме приоритети, има няколко неща, които трябва да довършим до края на юли. В момента нямам други приоритети“, категоричен беше той.

Теодора Александрова
5870 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2021.07.17 | 13:20

4
Мазан канцеларски плъх с птичи поглед, на хранилка на "пишман проекти" финансиране от държавния бюджет и ЕС, млъквай, ти си едни лижегъцез и мухльо!
FARAON

2021.07.17 | 10:52

3
СПИСАРЕВСКИ, ТРЕБВАШЕ АЗ ДА ТЕ ОСТАВЯ, ТА ДА ТЕ ПРАТИ ТУРЧЕВ В ЛАГЕР, НА ПОЧИВКА ;)
FARAON

2021.07.17 | 10:44

2
СПИСАРЕВСКИ, АЗ КАКВО ТИ КАЗАХ БЕ? :)
FARAON

2021.07.17 | 10:42

1
ЦЕЛ ПРОФЕСОР, НО НЕ МУ ПУКА ЗА МАЛКИТЕ СКО ТОВЕ, ЧЕ ВИЯТ И КВ ИЧАТ :) БРА-ВО! ОТЛИЧЕН ПОДБОР НА ЛИБЕН ГОЦЕВ! ПРАВИЛНИЯ!!! :)

Добави коментар

Водещи новини