Фандъкова: София се гради от мечтите и таланта, от хъса и стремежите на всеки от вас

  • 17 септември 2021 11:05

  • 296
  • 4
Фандъкова: София се гради от мечтите и таланта, от хъса и стремежите на всеки от вас
© Novini.bg

Скъпи софиянци, честит празник! Това написа във Фейсбук столичният кмет Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска

Честит празник на вярата, надеждата и любовта, които празнуваме днес заедно с храмовия празник на базиликата-кръстница на града ни „Света София“.

Честит празник, София!

Пожелавам Ви от сърце сила да обичате, дързост да вярвате и смелостта на негубещите надежда. В дни на изпитания и несигурност те са най-силният щит, който ни запазва като хора.

София се гради от мечтите и таланта, от хъса и стремежите на всеки от вас. Нейните успехи са в нашата енергия, в здравата доза инат, в неотстъпчивостта пред каузите и свободомислието на духа.

Това е нашият хилядолетен град, вечно млад със своите хора!

Църквата почита Вяра, Надежда, Любов и майка им София

Вероятно всеки софиянец е чувал въпросът – коя е църквата, която няма собствена камбанария? Това е нашата „Света София“ – църквата пазител на града ни. Камбаната й е окачена на дърво до нея и според легендите нейният звън посреща Освобождението преди 143 години. С този камбанен звън започва и новият градеж на града ни, който цар Фердинанд нарича „Мъдрата София“.

Нека и днес имаме мъдростта да съграждаме, да се обединяваме в доброто и да не се сломяваме пред злободневието.

Бъдете здрави! Честит празник!

Последвайте канала на

Радина Лазарова
296 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
софиянец

2021.09.17 | 11:16

1
мри, уродлива селска крадло
Mitaka

2021.09.17 | 14:15

2
БЛАГОДАРИМ ДАНЧЕ, НАЙ УСПЕШНИЯ КМЕТ ИСКАМЕ ТЕ ОЩЕ ЕДИН МАНДАТ..СЛЕД ВСИЧКО ПО АДРЕС НА БОЙКО, НЕДОКАЗАНО, ЕТО РЕЗУЛТАТА. НАРОДА СИ ЗНАЕ РАБОТАТА НА ИЗБОРИТЕ..Ако изборите за Народно събрание се провеждаха в първата половина на септември, резултатите биха били следните: ГЕРБ-СДС с електорална готовност при 22,5% от пълнолетните българи, БСП – при 16,1%. „Демократична България“ – 15,8%, „Има такъв народ“ – 15,5%, ДПС – 11,9%. Близо над бариерата изглежда „Изправи се, България! Ние идваме!“ с 4,8%.
Иво

2021.09.17 | 14:17

3
СТРАХОТНА, ЗА ТЕЗИ ГОДИНИ СОФИЯ СТАНА НЕУЗНАВАЕМА, 100%НОВИ ТРОЛЕИ ТРАМВАИ, МЕТРО, ГРАДИНИ ПАРКОВЕ...ЗАВОД ЗА ОТПАДЪЦИ МА 100% РЕМОНТ НА ЦЕНТ. ГАРА,,,СПИСЪКА Е ДЪЛЪГ
Еми...

2021.09.17 | 17:48

4
Коментирали са един софиянец и двама селтака на работа в Софийска община.

Добави коментар

Водещи новини