Гълъб Донев припомни част от постиженията на служебния кабинет в социалната сфера

  • 15 септември 2021 16:09

  • 524
  • 1
© Булфото

Вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Гълъб ДоневГълъб ДоневГълъб Донев е роден през 1967 г. в София.   Завършва 35-а Руска езикова гимназия в София. припомни на пресконференция в Министерски съвет какво е постигнало служебното правителство в социалната сфера от встъпването си в длъжност, предаде репортер на Novini.bg

,,Продължихме отпускането по 50 лева към пенсиите за юни, юли, август и септември като антикризисна мярка, за която цел бяха осигурени 520 млн. лева. Друго важно нещо е и това, че от края на тази година променихме размера на социалната пенсия и тя ще стане 170 лева'', обясни Гълъб ДоневГълъб ДоневГълъб Донев е роден през 1967 г. в София.   Завършва 35-а Руска езикова гимназия в София..

Гълъб Донев: Предложението за по 120 лева на пенсионерите е кризисно и не дава предвидимост

Той изтъкна и приемането от депутатите на Закона за държавното обществено осигуряване, в резултат на който до края на годината всички пенсионери ще получават към пенсиите си и добавка от 120 лева.

От 25 декември ще започне преизчислението на пенсиите с новия коефициент от 1,35. Това ще гарантира, че всички пенсии ще получат увеличение, като най-голямото увеличение ще бъде за минималната пенсия, която ще стане 370 лева. Това увеличение ще бъде трайно, тъй като вече е заложено в Кодекса за социално осигуряване. Също така от 25 декеври социалната пенсия за старост става 170 лева, като с увеличението на нейния размер ще се увеличат и пенсиите за военна инвалидност, за гражданска инвалидност и персоналната пенсия, отбеляза Гълъб ДоневГълъб ДоневГълъб Донев е роден през 1967 г. в София.   Завършва 35-а Руска езикова гимназия в София..

Гълъб Донев: Не се налага вдигане на възрастта за пенсиониране

Социалният министър потвърди, че от 1 октомври майчинството за втората година ще се увеличи от 380 лв. на 650 лв. Стана ясно още, че размерът на енергийната помощ е в размер на 553.55 лв.

Вицепремиерът отчете също така и рекордно ниските нива на безработица, както и приемането на нова стратегия за заетостта, чрез която да се задържат сегашните ниски нива на безработица.

При пазара на труда имаме рекордно ниски нива на безработица, към днешна дата тя е 4,82 пункта. Такава безработица не сме имали дори в предкризисните 2008 г. и 2009 г., това е исторически рекорд за България. Бяха осигурени средства и по мярката 60/40, за да бъдат подпомогнати българските работници и служители в условията на COVID кризата, посочи още министър Донев.

Последвайте канала на

Владимир Василев
524 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2021.10.08 | 18:34

1
Този смотаняк, като го е кръщавал баща му, какво е искал да каже? Никакви успехи няма никъде в нищо, тази територия бавно си загива!

Добави коментар

Водещи новини