И ГЕРБ/СДС ще гласуват срещу популистка резолюция на "Зелените" в ЕП

  • 15 септември 2021 14:54

  • 257
  • 0
И ГЕРБ/СДС ще гласуват срещу популистка резолюция на "Зелените" в ЕП
© Facebook

Евродепутатите от ЕНП – ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в/СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на се обявиха срещу резолюция на Групата на Зелените в Европейския парламент, която цели ограничаване използването на антибиотици в животновъдството без да взима предвид реалността.

Ето и цялата позиция на Евродепутатите от ЕНП – ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в/СДС:

„Зелените“ възразяват срещу предложено от Европейската комисия законодателство, което предвижда балансиран подход при ограничаване на антибиотиците в животновъдството. Предложения от Комисията регламент включва също и критерии, на база на които да се прецени дали даден антибиотик трябва да бъде забранен за употреба при животните.

Витанов и Джамбазки: Цената на месото ще скочи драстично, ако се приемат ограниченията за фуражите

В своя проект за резолюция „Зелените“ популисти злоупотребяват с тази толкова важна тема, каквато е борбата с антимикробната резистентност. Евродепутатите от ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в/СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на смятат, че тази резолюция, ако бъде приета, ще има пряко негативно влияние върху здравословния статус на животните, хуманното отношение към тях и продуктивността им. Ако бъде приета, резолюцията ще навреди пряко и на животновъдите, ветеринарните лекари, както и на производители и дистрибутори на ветеринарни лекарствени продукти.

Ограничаването на употребата на антибиотици в животновъдството следва да бъде основано на строг научен подход, съобразно рисковете за здравето на животните или общественото здраве, произтичащи от употребата на конкретен антибиотик или група антибиотици, включително възможностите за въвеждане на ефективни алтернативи на употребата на антибиотици в животновъдството.

Ето защо евродепутатите от ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в/СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на ще гласуват против възражението на „зелените“, т.е. в подкрепа на делегирания регламент на Комисията, който е изготвен на база научните становища на Европейската агенция по лекарствата, Европейския център за профилактика и контрол върху заболяванията (ECDC), Европейския орган за безопасност на храните (ЕОБХ) и препоръките на международни организации като Световната здравна организация (СЗО) и Световната организация за здравеопазване на животните (OIE).

Радина Лазарова
257 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини