Манолова разкри за злоупотреби и с газовата връзка с Гърция, щетите за държавата са за над 20 млн. евро

  • 14 септември 2021 13:34

  • 1505
  • 0
Манолова разкри за злоупотреби и с газовата връзка с Гърция, щетите за държавата са за над 20 млн. евро
© Булфото (архив)

Председателят на парламентарната комисия по ревизията Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на съобщи за злоупотреби, свързани с газовата връзка с Гърция. По думите ѝ Теодора Георгиева - изпълнителен директор от българска страна на компанията Ай Си Джи Би, която изгражда газовата връзка, е нанесла щети на държавата в размер на 22,5 милиона евро.

Манолова посочи, че Георгиева не е потърсила неустойките за забавянето на проекта

Зам.-енергийният министър: Над 10 млрд. лева липсват в енергетиката

Въпросната госпожа Теодора Георгиева, която има месечна заплата от 10 555 лева за 2019 г., сега очевидно е по-висока, или откакто е назначена преди девет години, тя е получила един милион лева, един милион лева заплата. Ако тя работи за някоя друга държава или за някакъв частен интерес, може би без които са на 50% собственици на това дружество, трябва да отговорят. Затова ние ще изпратим и тези документи в прокуратурата. Само че комисията по ревизията дори само злоупотребите и безобразията в секторите да покаже, мисля, че в един голям процент си е свършила работата, обясни Манолова.

Сто километра от газовата връзка с Гърция са напълно готови

Част от депутатите, участващи в заседанието, поискаха Теодора Георгиева да бъде уволнена.

Подобна процедура е била направена точно преди четири години при служебното правителство, пак на господин Радев, но тогава гръцката страна не се е съгласила при служебно правителство да има подмяна, докато няма постоянно правителство, което да вземе решение. Аз лично ще опитам по всякакъв начин да предприема мерки, обясних, че не съм сигурен колко ще бъдат ефективни, разясни от своя страна изпълнителният директор на Българския енергиен холдинг Валентин Николов, който притежава половината от компанията Ай Си Джи Би.

Теодора Георгиева не присъстваше в заседанието на комисията по ревизията.

Последвайте канала на

Владимир Василев
1505 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини