Ивайло Калфин: Ако някой иска да издигне сериозна кандидатура срещу Румен Радев, отдавна трябваше да го е направил

  • 13 септември 2021 16:41

  • 1934
  • 5
Ивайло Калфин: Ако някой иска да издигне сериозна кандидатура срещу Румен Радев, отдавна трябваше да го е направил
© Булфото (архив)

Данъците няма да се вдигнат заради повишаването на пенсиите, каза в интервю за БНР бившият вицепремиер, външен и социален министър Ивайло КалфинИвайло Калфин Ивайло Георгиев Калфин е роден на 30 май 1964 г. в София. През 1983 година завършва 9-та Френска, който е изпълнителен директор на Европейската фондация за подобряване на условията на живот и труд.

Трябва да се вдигне осигурителният доход, което е в интерес на самоосигуряващите се, защото ще им гарантира по-високи пенсии, посочи той.

Президентските избори не са предрешени, смята Калфин, който обаче изтъкна, че забавянето на алтернативни кандидатури, които биха се изправили срещу Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на, намалява техните шансове: „Ако някой иска да издигне сериозна кандидатура срещу Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на, отдавна трябваше да го е направил. Не виждам желание в политическите играчи да издигнат силна кандидатура, която да бъде алтернатива на сегашния президент“.

Ивайло КалфинИвайло Калфин Ивайло Георгиев Калфин е роден на 30 май 1964 г. в София. През 1983 година завършва 9-та Френска е скептичен за създаването на нов политически проект преди изборите на 14 ноември. Не е логично президентът да застане зад такъв проект, заяви той.

Избори 2 в 1 биха повишили мотивацията на хората да гласуват, каза бившият вицепремиер.

Все повече се отклоняваме от някакъв здрав разум, ентусиазмът все повече намалява, а гневът срещу политиците расте, коментира Калфин.

Ако партиите продължават да играят всеки срещу всеки като във футболно първенство, няма да има правителство, подчерта Ивайло КалфинИвайло Калфин Ивайло Георгиев Калфин е роден на 30 май 1964 г. в София. През 1983 година завършва 9-та Френска. Според него формулата на следващия кабинет е задължително коалиционна: „Имаме поне 20 години история на коалиции и ако не ни харесва как се правят, то не думата „коалиция“ е виновна, а как се правят.“

Стефан Софиянски: Ако ГЕРБ издигне Петър Стоянов за президент, няма да гласувам за него

 

ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в запазва шансовете си за участие в бъдещо управление, отбеляза още в анализа си Калфин.

Планът за възстановяване има много принципни, структурни дефекти още от създаването му и те няма как да се подобрят, заяви Ивайло КалфинИвайло Калфин Ивайло Георгиев Калфин е роден на 30 май 1964 г. в София. През 1983 година завършва 9-та Френска. Той оприличи процеса на закупуване на велосипед, който се опитваме да превърнем в автомобил.

Според Калфин в настоящия вариант на Плана липсва перспектива.

Константин Тодоров
1934 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Анонимен

2021.09.13 | 18:48

5
Кандидата на ДПС има по голяма възможност да стане президент отколкото Радев да получи втори мандат!

2021.09.13 | 17:00

1
калфин, от теб президент не става, ти си пробита стотинка на комунизма!
Пян_Гъ

2021.09.13 | 17:33

4
Правилно. Няма какво повече да се каже!

2021.09.13 | 17:09

2
Която и кандидатура да бъде издигната, важното е да не е твоята, мазнико!

2021.09.13 | 17:24

3
ТОЧНО ТАКА - ВСЕКИ СРЕЩУ РАДЕВ Е СЕРИОЗНА КАНДИДАТУРА

Добави коментар

Водещи новини