Ива Митева: Христо Иванов и Мая Манолова искат да нарушаваме правилника и закона

  • 13 септември 2021 14:32

  • 3051
  • 11
© Novini.bg

Правилникът е с ранга на закон. Ние сме си определили ясно как работим, имаме ясно разписани срокове. В 45-ия парламент сроковете бяха увеличени от 24 часа на 72 часа, за да има време парламентът да работи по-качествено, по-обмислено, затова съм изумена от това, което е казал вчера Христо ИвановХристо Иванов Роден е на 13 септември 1974 г. в София.   Христо Иванов е магистър по право от Софийския, че тези срокове са инструктивни и че може да не се спазват. Ако ние не спазваме нашите срокове, за какво качествено законодателство говорим? Тогава предлагам да махнем всички срокове в правилника. Нека да нямаме дори регламент. Щом ние няма да си спазваме нашия регламент и устройствен акт, нека да работим без такъв. Това каза пред журналисти в кулоарите на парламента председателят на Народното събрание Ива МитеваИва МитеваИва Митева Йорданова-Рупчева е родена на 25 октомври 1972 г. в Разград. Завършила е висше по повод искането на "Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от" за свикване на извънредно заседание на парламента, предаде репортер на Novini.bg.

Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на направи сравнение с разглеждането на бюджетите. Искам да ѝ напомня, че в парламента взехме решение за разглеждане на бюджетите и имаше пълен консенсус, т.е. ситуацията въобще не е идентична. Ако в петък на заседанието на правната комисия те бяха предизвикали решение, с което да се задължи председателят да внесе доклада до петък вечерта, този доклад щеше да бъде внесен. Въпреки че в правилника има 72-часов срок и за стенограмите. Т.е. те не си свършиха работата, не познават правилника, но отправят упреци. Не приемам такива упреци. Същото можеха да направят и в петък, когато заседавахме до през нощта - защо не поискаха свикване на извънредното заседание, както направихме с бюджетите? Те и това проспаха, след това тръгват да говорят да нарушаваме правилника и закона. Не, няма да го нарушавам, защото, ако свикам извънредно заседание, аз мога да го свикам само с дневния ред, който ми е поискан, т.е. само с Бюрото (Бюрото зо защита на свидетели и магистрати да бъде извадено от контрола на главния прокурор и да премине към правосъдното министерство – б. ред.), заяви Митева.

Ако президентът не беше разпуснал Народното събрание на 16 септември, аз бях в силна дилема какво да правя. Да, от една страна имам искане за извънредно заседание, от друга страна правилникът ме ограничава. Аз бях наясно, че ако свикам това извънредно заседание утре и диалогираме крайния срок, в следващия парламент всеки ден някоя парламентарна група ще иска извънредно в нарушение на правилника и на сроковете. Това ще се превърне в една трайна практика и аз не мога да я спра, посочи председателят на парламента.

Попитана какво ще успее да свърши Народното събрание преди да бъде разпуснато, Ива МитеваИва МитеваИва Митева Йорданова-Рупчева е родена на 25 октомври 1972 г. в Разград. Завършила е висше каза: "Ще бъдат включени трите ратификации, които останаха от миналата седмица. Утре ще има комисия по здравеопазване. Надявам се Законът за съдебната власт да бъде включен на първо гласуване. Имам уверение от г-н Хаджигенов, че иска да внесе доклад по работата на неговата комисия - за полицейското насилие. Мисля, че ще има достатъчно богат дневен ред, по който парламентът да работи".

Ива Митева: Няма да има извънредно заседание на НС в понеделник

Това Народно събрание поне актуализира бюджета. Мисля, че не малко се прие. Имаме 16 млн. лева за култура, което хич не е малко също, имаме и повишаването на пенсиите, добавките. Така че мисля, че доста неща свърши. Не можем да очакваме от такъв раздробен парламент да свърши много в положението, в което работи. Когато нямате гласовете, няма как да стане, каза още Митева.

Константин Тодоров
3051 11

Свързани новини

Коментари 11

Добави коментар
Митева

2021.09.14 | 22:57

11
Не е БуЛОНКА тя е истенски ДЗВЕР.
Болонката

2021.09.13 | 16:10

1
Бау, бау
Яааа

2021.09.13 | 23:14

10
Не обиждай породата на кучето ми като го сравняваш с тая.
Х. ИВАНОВ И М.МАНОЛОВА

2021.09.13 | 18:26

9
НЕ СЕ ИНТЕРЕСУВАТ ОТ ПРАВИЛА И ЗАКОНИ! ЕДИНСТВЕНОТО ИМ ЖЕЛАНИЕ Е ДА СЕ ПРЕМАХНАТ СПЕЦИАЛИЗИРАНИТЕ ОРГАНИ И ЗАЩИТЕНИТЕ СВИДЕТЕЛИ! И СПОКОЙНО МОГАТ ДА ИЗЛЯЗАТ В ПЕНСИЯ!

2021.09.13 | 17:11

8
Дем. Бълг най гнусната партия в България...за инфо ген.Атанасов е комунист в миналото и е осъждал хора които са били срещу БКП...Иван Костов, който разпродаде България на парче....пак гласувайте за тези изроди !

2021.09.13 | 17:11

7
Дем. Бълг най гнусната партия в България...за инфо ген.Атанасов е комунист в миналото и е осъждал хора които са били срещу БКП...Иван Костов, който разпродаде България на парче....пак гласувайте за тези изроди !

2021.09.13 | 17:10

6
Дем. Бълг най гнусната партия в България...за инфо ген.Атанасов е комунист в миналото и е осъждал хора които са били срещу БКП...Иван Костов, който разпродаде България на парче....пак гласувайте за тези изроди !
tim

2021.09.13 | 17:04

5
da nre djofro te nali slugite na slavco ne narushavat zakonat.
Дедо Пене

2021.09.13 | 16:53

4
Държавата е пред разпадане, а буквоядката Митева спазва правилник и не работи НС в понеделник??? ВЪН ВСИЧКИ НА ТРЪСТИКАТА, МЪР.ЗЕЛИВЦИ!!!
Ивоооо

2021.09.13 | 16:21

2
12 г. в България се нарушава всичко възможно от закон до глоба в кат. Това твое нарушение е най благородното, което маже да се случи.

2021.09.13 | 16:50

3
Борисив плаща на итн,да не приемат закона.Не се ли приеме закона,няма да гласуваме за итн.

Добави коментар

Водещи новини