Кметът на Пловдив откри обновената детска градина "Перуника"

  • 13 септември 2021 13:46

  • 329
  • 0
Кметът на Пловдив откри обновената детска градина "Перуника"
© Булфото архив

Кметът на Пловдив Здравко ДимитровЗдравко ДимитровЗдравко Димитров Димитров е български политик, Областен управител на област Пловдив. Роден е на откри обновената детска градина "Перуника". Детското заведение претърпя цялостна реконструкция и ремонт и вече е готово да приеме на 15 септември 160 деца, съобщават от общината.

Изграждаме и обновяваме 10 детски градини в Пловдив, каза кметът. По думите му Пловдив расте изключително бързо заради добрите възможности за работа и високото качество на живот. И градът е все по-предпочитан от младите хора и семейства. Затова има и недостиг на места в детските заведения.

Кметът на Пловдив обсъди с военни от НАТО забавянето на изстрелването на ракети срещу градушки

Освен "Перуника" Община Пловдив в момента изгражда или реконструира още 10 детски заведения, сред които пет детски градини в район "Централен", две - в район "Южен", една - в район "Тракия" и една детска ясла и една градина в район "Източен".

Надяваме се, че до края на годината ще открием две нови детски градини с близо 450 нови места, което ще помогне за решаване на проблема с недостига на места", заяви още кметът.

Проектът за реконструкция на детска градина "Перуника" е на стойност близо 3 млн. лева и се реализира с безвъзмездна помощ от Оперативна програма "Региони в растеж" и се съфинансира от бюджета на община Пловдив.

С тези средства сградата е изцяло обновена, подменена е дограмата и подовите настилка, положена е топлоизолация на стените и покривите. Сменени са вътрешната и външната ВиК инсталация, както и отоплителната, вентилационната и климатизационната системи. Детската градина разполага с озвучителна и мултимедийна инсталация, закрит плувен басейн и нов физкултурен салон. Дворът е изцяло обновен с нови съоръжения и специална настилка, която предпазва децата от травми. Поставено е ново вътрешно, фасадно и площадково осветление.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
329 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини