Здравко Димитров: Данъците ще се вдигнат, ако не вземем инвестиционен заем

  • 16 юни 2021 15:13

  • 511
  • 1
Здравко Димитров: Данъците ще се вдигнат, ако не вземем инвестиционен заем
© Facebook

Кметът на Пловдив Здравко ДимитровЗдравко ДимитровЗдравко Димитров Димитров е български политик, Областен управител на област Пловдив. Роден е на ще внесе до 20 юли в Общинския съвет предложение за инвестиционен кредит. Заемът се очертава в размер на 40 млн. лева, с които ще се финансират приоритетните инфраструктурни проекти.

Според кметът това са автомобилен подлез до Водна палата, ул. „Даме Груев”, чието разширение ще започне през август, подлез „Модър – Царевец”, който вече се строи и се изпълнява с бюджетни средства. Кметът подчерта, че със същия заем ще се закупи нова техника за общинските предприятия „Чистота” и „Градини и паркове”, но уточни, че това ще стане само ако местният парламент вземе решение, съобщава Марица.

Откриха Епископската базилика в Пловдив

„Пловдив има нужда от кръстовища на две нива. Такива са изградени в София. А ние тук с боричкане и хитрини не правим нищо. Трябва да имаме външен и вътрешен ринг и, няма да спра да го казвам, че ако не го вземем този кредит, общината ще бъде принудена да изгражда нова инфраструктура, но за сметка на по-високи данъци”, предупреди Димитров.

Той допълни, че панаирният мост ще се компрометира, ако върху него продължават да спират коли заради задръстванията, които се получават на колелото. Кметът увери, че няма да се вдигат местните данъци заради общинския дълг.

„Данъците ще се вдигнат, ако не се тегли кредит”, прогнозира той.

Разговори за заем с лихва 0,33 процента са водени с фонд „Флаг” .Условието, което се поставя пред общината, е да се вземе по-скоро решение, защото досега заемът се отлага заради споровете със съветниците.

„Иначе губим изгодната оферта. Докато се наумуваме, някои се наиграха и си взеха парите, включително Стара Загора и Благоевград”, посочи Димитров. В този кредит беше включен и олимпийски плувен басейн, но от „Флаг” отказаха да го финансират, като казаха, че не дават пари за басейни.

„Някои пак се опитват да клатят лодката и им казах, че не съм спрял да мисля и за спортната инфраструктура, макар че аз не бих поканил журналисти на първа копка, без да имам осигурено финансиране”, репликира кметът предшествениците си.

Басейнът беше започнат в края на миналия мандат, но Здравко ДимитровЗдравко ДимитровЗдравко Димитров Димитров е български политик, Областен управител на област Пловдив. Роден е на спря строежа, след като се разбра, че от бюджета няма как да бъдат осигурени 13 млн. лева.

Мая Йорданова
511 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
"приятел" на Харизанов

2021.06.16 | 15:43

1
А,ако РАЗКРИЕМ Мата Хари ,КАКВО ще стане?!

Добави коментар

Водещи новини