Военният министър се срещна с посланик Херо Мустафа

  • 08 септември 2021 16:51

  • 753
  • 3
Военният министър се срещна с посланик Херо Мустафа
© МО

В рамките на установеното добро сътрудничество между Министерството на отбраната и Посолството на САЩ бе проведена среща между министъра на отбраната Георги ПанайотовГеорги ПанайотовГеорги Великов Панайотов е роден през 1968 г. в гр. Поморие. Завършил е със златен медал Немска и извънредния и пълномощен посланик на САЩ в Република България Н.Пр. г-жа Херо МустафаХеро МустафаХеро Мустафа (на английски: Herro Mustafa; на кюрдски: Hêro Mistefa; родена 1973 г.) е американски дипломат,. В срещата участва и началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов.

По време на двустранните разговори бяха разгледани теми, свързани с развитието на проектите за модернизация на българските въоръжени сили, в частност придобиването на нови 3D радари, както и възможностите за провеждане на инициативи в сферата на киберотбраната. Двете страни обмениха мнения и по текущи въпроси, касаещи наличната авиационна техника в Българската армия. 

Стефан Янев се срещна с Херо Мустафа - обсъдиха борбата с корупцията

Посланик Мустафа отбеляза интересът на американската страна за подписването на Административно споразумение (АА) с Европейската агенция по отбраната, което ще позволи на САЩ да участва в реализирането на проекти по линия на инициативата за Постоянно структурирано сътрудничество на ЕС (ПЕСКО).

В рамките на срещата бяха обсъдени и възможностите за провеждането на преглед по постигнатия напредък на изпълнението на заложените приоритети в подписаната през октомври 2020 г. „Пътна карта за сътрудничество в отбраната между Република България и САЩ (2020-2030 г.)“, съобщиха от пресцентъра на МО. 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
753 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
О

2021.09.08 | 17:53

1
Добра посока на политиката на България
Аа

2021.09.08 | 18:24

2
Дообре, ще му предам :)

2021.09.08 | 19:21

3
Хунтата лиже петите на Му-ст-афата само и само да остане на власт. Няма да и се получи.

Добави коментар

Водещи новини