Бюджетната комисия определи 370 лева да бъде минималната пенсия

  • 03 септември 2021 15:18

  • 12198
  • 2
Бюджетната комисия определи 370 лева да бъде минималната пенсия
© Булфото архив

Бюджетната комисия прие минималната пенсия да стане 370 лв. от октомври. Досега тя беше 300.

Според предложението на служебното правителство пенсията трябваше да стане 340 лв. и отделно от това да се дават добавка, така че най-ниските пенсии да не са под прага на бедност от 369 лв.

Социалната комисия прие на първо четене актуализацията на пенсиите, предложена от служебния кабинет

ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в напуснаха залата и отказаха да участват, тъй като късно получили документи. Те се обявиха срещу служебно правителство да взима решения, които са за политики на редовно правителство. 

От ГЕРБ-СДС обявиха, че няма да участват в гласуването на промените в бюджетите на Държавното обществено осигуряване и на Националната здравноосигурителна каса. Заседанието на тази комисия обаче продължава.

След разгорещени дебати беше отхвърлено предложението на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в за 100 лева добавка към пенсиите до края на годината. Бившият финансов министър Кирил АнаниевКирил АнаниевКирил Ананиев е министър на здравеопазването в третия кабинет на Бойко Борисов. Роден е през отбеляза, че няма да се включат в обсъжданията, тъй като са получили доклада за бюджетите преди два часа.

"За два часа едва ли може да се запознаем с всички варианти, които са ни предоставени", каза той и подчерта, че всяка партия има свое предложение. "Това, което те предлагат с изменението на коефициента, на максималната пенсия означава, че това ще действа оттук занапред", подчерта Ананиев. Според него предложението на ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на е много по-разумно и правилно, защото е до края на финансовата година и след като са направили необходимите разчети.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
12198 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Хм

2021.09.03 | 15:31

1
Уж няма пари за лекарите на първа линия а се увеличават пенсиите. Не че не жаля бедните пенсионери но трябва да имаш излишък в бюджета за да увеличаваш пенсии и най важното е че тези пари не са предвидени - демек ние ще раздаваме уж пенсии а зад това ще раздадем на наши хора много повече - примерно за измислените електрически автомобили
РУСКО РОБСТВО

2021.09.04 | 17:40

2
ДВЕ В ЕДНО ЗНАЧИ,ДВЕ БЕКАПЕТА В ЕДНА ЧЕРВЕНА СВИНЯ ПРАСЕДЕНТ. СВИНЕТЕ НА ГЕРГОВ СЛЕД ПРЕВРАТА НА МУТРАФОНОВА ЩЕ НИ ДАВЯТ В КЕНЕФА НА ИДИОТА ПУТЬО.

Добави коментар

Водещи новини