Ще се препъне ли магарето пак?

  • 03 септември 2021 09:25

  • 1959
  • 10
Ще се препъне ли магарето пак?
©

След провала на третия проучвателен мандат отиваме на избори. Имат ли шанс политическите партии да се разберат в следващото, 47 Народно събрание?

„Надявам се политиците в парламента да се убедят, че без коалиция няма как да се управлява България”, коментира пред Нова телевизия политологът Стойчо Стойчев.

„Коалицията може да бъде позитивна работеща формула. Да погледнат на този вариант сериозно. Коалицията ще бъде широка, включваща много партии. Това значи междуличностните отношения да бъдат регулирани по нормален начин. Твърде много скандали и напрежение между партиите и техните лидери, води до невъзможност след това да се направи работещо управление. Трябва да има споразумение”, продължи Стойчо Стойчев.

Кадър Нова телевизия

Коментар в сутрешния блок "Здравей, България" направи и социологът Андрей Райчев. „Две от партиите бяха обявени в изолация – ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в и ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с. БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е си има традиционно проблем с изолацията, а другите се самоизолираха помежду си. Тоест 6 партии се самоизолираха. Ще трябва да се чупи тази изолация, ще престанат с червените партии. Това означава, че ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в и ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с получават шанс”, смята Райчев.

„Отстъплението на Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г от политическата сцена създаде вакуум, който може да бъде запълнен само с колаборация, коалиция, разум и диалог”, смята Слави Василев. „Нещо, което не се случи, тъй като част от политиците, които заеха този вакуум, не са свикнали да диалогират, имам предвид господата от ИТН”, обясни Василев.

Политолози в спор голям или малък му е рейтингът на Борисов

„Надявам се магарето да не се препъне трети път на едно и също място и при третия опит да бъдат по-диалогични”, каза Василев. „Що се отнася до новата формация – със сигурност служебният кабинет и президентът би трябвало да играят някаква роля. Преди провеждането на президентските избори тази формация няма да види бял ден. Моето мнение е, че  няма да участват в следващите избори”, коментира политологът.  

Последвайте канала на

Десислава Станева
1959 10

Свързани новини

Коментари 10

Добави коментар

2021.09.03 | 17:02

10
СТОЙЧО НЕ СЕ НАПЪВАЙ ДУХАЧ СМЕШЕН.ЗАЩО НЕ СЛЕЗЕ ПРЕД РУМЪНСКОТО ПОСОЛСТВО МИНАЛОТО ЛЯТО,КОГАТО СИ КУПИ БОЯ?

2021.09.03 | 16:07

6
Печели ГЕРБ..Българи, стегнете редиците и да дадем още по-силен отпор, защото нещата са изключително опасни и ще загубим твърде много, всички които обичат и милеят за България, да гласуваме за ГЕРБ, не трябва да позволяваме тези отново да се набутат във властта, опомнете се това са национални предатели, всичко зависи от нас иначе идва наистина краят, това ли искаме? За благоденствието на България да гласуваме за хората, които направиха чудеса от храброст за да ни изкарат от тинята, мизерията и простотията на губернията в която тъкмо тези истинските виновници, кремълските слуги, мръсниците искат да ни наложат пак. За нищо на света и ако ви е останало някакво чувство за самосъхранение! Да защитим родината и свободата си от тези долни изчадия, подобия на човешки същества! Българи, заради Апостола, българи!!!! Бог да пази България! Амин!

2021.09.03 | 17:00

9
МНОГО ЩЕ ЗАГУБИШ ОТРЕПКО!!! А ЛЕВСКИ НЕ НАМЕСВАЙ,ЗАЩОТО АКО СТАНЕ ЩЕ ВИ ИЗБЕСИ ПО ДЪРВЕТАТА!!!

2021.09.03 | 16:07

7
Не се мъчете, едни и същи псевдо анализатори..Да управляваш, след Борисов е все едно да излезеш и да пееш след Лили Иванова .

2021.09.03 | 16:59

8
БОКО Е КАТО ЛИЛИ ИВАНОВА???ТОЗИ ПРОСТИЯ СЕЛЯНДУР?

2021.09.03 | 16:06

5
,Василев сина на Бкп и ДС Василев, казва, че се създавало вакум...Е няма вакум за служебни министри назначени с нарушение на конституцията. Единия крадец на ДДс, другия дължи 1 милион на Великобритания и Петков с фалирали фирми и двойно гражданство И лъжец, защото казвам че Август е получил, че вече не е гражданин на Канада, а то не е така. Истината. Април входира при нотариус за отказ, но то стои там и не е пратено. И то в офис на Дай Б. Като видя, че става напечено, На 19 Август подава, но му отговарят, че след 3 месеца ще получи отговор, което значи през ноември....Така, че народа такъв лъжлив проект, няма да подкрепи и той ще последва участта на Бареков. Цветан Василев вече призна, че най -голяната му грешка е бил проекта Бареков, така, ще кажат след време Божков и Прокопиев за Петков...

2021.09.03 | 16:06

4
+Мунчо Басилев говори за ГЕРБ, какво сами си направили, шкафчета и т, н...А бе Мунчо ти гледай баща си крадец и ДС, гледай Радев, където наруши многократно конституцията...Народа вас ще накаже. Иска си Бойко иска си завършване на магистралите иска си повишението на доходите...А протестите ви ги знаем, платени,

2021.09.03 | 16:06

3
Гледам един пушач Райчев и един Василев, син на Василев БКП, и ДС купил за 2 лева хладилния завод. Мнението им не интересува никого.
Слави Василев

2021.09.03 | 11:37

2
обърна палачинката и се включи в общия хор гомна по има такъв народ, усладиха му се поканите по националните телевизии хе хе хе
ЯВНО

2021.09.03 | 10:31

1
СТИГА СТЕ ЛЪГАЛИ "ПОЛИТОЛОЗИ"

Добави коментар

Водещи новини