Младен Маринов: Мигрантският натиск е увеличен, трябва да се работи по отношение на каналджиите

  • 01 септември 2021 17:53

  • 329
  • 2
Младен Маринов: Мигрантският натиск е увеличен, трябва да се работи по отношение на каналджиите
© Булфото (архив)

Мигрантският натиск категорично е увеличен, това го казаха и главният секретар, и директорът на "Гранична полиция", каза пред журналисти депутатът от ГЕРБ-СДС и бивш вътрешен министър Младен МариновМладен МариновМладен Маринов е роден на 21 ноември 1971 г. в Тетевен. Завършил е "Право'' в УНСС,, който участва в заседанието на парламентарната Комисия по вътрешна сигурност и обществен ред.

На него бяха изслушани директорът на ГД "Гранична полиция" главен комисар Деян Моллов и главният секретар на МВР главен комисар Петър Тодоров за готовността на граничните съоръжения за предстоящата мигрантска криза. Изслушването беше закрито за медиите заради наличието на класифицирана информация в изложенията им, а Моллов и Тодоров си тръгнаха от комисията без да се спрат пред журналистите.

Натискът е вследствие на причини, които са извън България, извън българската политика, знаете какво се случва в Афганистан, така че няма как да избягаме. Въпросът е какви мерки ще се вземат и как ще се поддържат, коментира Младен МариновМладен МариновМладен Маринов е роден на 21 ноември 1971 г. в Тетевен. Завършил е "Право'' в УНСС, в отговор на въпрос.

Попитан за състоянието на преградното съоръжение, Маринов каза, че на изслушването са посочени два участъка, които са компрометирани вследствие на природни сили, и които ще се отремонтират. Теренът там е изключително сложен, но мисля, че това не е някакъв сериозен проблем, по-скоро проблемът е поддръжката, посочи Маринов. Преградното съоръжение е само елемент от противодействие на нелегалната миграция, коментира и депутатът от ГЕРБ-СДС, и също бивш вътрешен министър Христо ТерзийскиХристо ТерзийскиХристо Терзийски е роден е на 31 юли 1968 г. в град Кюстендил. Завършил е висше образование в.

Оградата по границата е едно съоръжение, което, предполагам, никой вече няма съмнение, че върши работа и че беше важно да бъде изградено, независимо по кое време е градено и на колко етапа - да не се спекулира с това политически. Бяха осигурени над 160 млн. евро преди, за да се поддържа и да се изгради тази система - като включим инженерно-техническото съоръжение, след това надграждането със съответните сензори, камери, датчици, които да дават информация, така че е въпрос на поддръжка оттук нататък, каза Младен МариновМладен МариновМладен Маринов е роден на 21 ноември 1971 г. в Тетевен. Завършил е "Право'' в УНСС,. Голяма част от тях са извън гаранционна поддръжка, но има сключени договори, надявам се политическото ръководство на МВР да направи всичко възможно и от Европа, и в рамките на солидарността, която имат европейските държави към тези на първа граница, да се отпуснат още пари, добави той.

Освен физическата охрана трябва да се наблегне и да се работи оперативно по отношение на каналджиите, и най-сериозната работа трябва да се хвърли във външнополитически аспект. Което вече съответно трябва на ниво правителство да се работи с държавите, които са източник на тази миграция, най-вече с Турция като наша съседка. Защото в Гърция доста ни изпревариха в тази политика, а знаете, че преди водещи бяхме ние, коментира Маринов.

Лично за нас и за политическа партия ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в е тревожно, отбеляза Маринов в отговор на въпрос какво е положението на границата в момента, защото мигранти има и в София. Знаете, че ние първи поставихме въпроса в Народното събрание за този проблем, който някак се подминаваше. Хубавото е, че сега всички разбраха, че това е наистина сериозен проблем. Колегите взимат мерки, но трябва да се взимат и особени мерки по отношение на контингента, който реално се занимава с каналджийство, защото това е основната причина потоците да се насочват към определена граница. Те винаги отиват там, където имат някаква логистика и някаква възможност да минат, обясни Маринов. Според нас трябва да се хвърли достатъчно ресурс за оперативна работа и за работа по организираните престъпни групи, които се занимават с каналджийство, отбеляза той.

 

Последвайте канала на

Борислава Борисова
329 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2021.09.01 | 21:15

2
вие сте каналджиите
Ррв

2021.09.01 | 18:12

1
Да, тъпако! Трябва! Ама и ти не смени оная ли.рветина Петя Първанова!

Добави коментар

Водещи новини