Опасността от мигрантска вълна от Афганистан обсъди вицепрезидентът Йотова с италианския посланик

  • 01 септември 2021 15:42

  • 356
  • 5
Опасността от мигрантска вълна от Афганистан обсъди вицепрезидентът Йотова с италианския посланик
©

Ситуацията в Афганистан и опасността от нова мигрантска вълна към Европа беше основна тема на разговора на “Дондуков" 2 между вицепрезидента Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България , и посланика на Италия у нас Джузепина Дзара. Общо беше мнението, че като външни граници на Европейския съюз България и Италия трябва да имат координирана позиция по отношение на европейската политика по миграция.

През годините Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България , работи активно по тази тема и познава от първо лице проблемите, с които се сблъска Италия по време на бежанската криза през 2015 г.

“Би трябвало Европа да е научила своите уроци и да има изготвена превантивна политика, за да не се допускат трагедиите по външните граници на Съюза отпреди години", заяви вицепрезидентът и изтъкна, че няма никакво развитие по предложения от Европейската комисия Пакт за миграцията и убежището.

Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България , и Джузепина Дзара бяха категорични, че е необходима единна политика по миграция и трябва най-силно да се чуват позициите на страните по външните граници на ЕС. „Нашите държави не трябва да плащат тази висока цена сами. Трябва да се възстанови равновесието между солидарността и отговорността в Съюза”, подчерта италианският посланик.

“Координацията между нашите две държави трябва да се засили, за да може още на следващата Среща на върха в Брюксел, където неминуемо тази тема ще бъде водеща, мнението ни да бъде по-добре чуто“, посочи вицепрезидентът.

Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България , и Джузепина Дзара обсъдиха и отличните отношения между България и Италия във всички сфери от взаимен интерес.

Вицепрезидентът покани посланик Дзара да се присъедини към неформалния клуб на дами посланици в България, сформиран по нейна инициатива в началото на мандата й, който регулярно организира срещи по актуални въпроси.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
356 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2021.09.01 | 16:27

5
Хубаво се е облякла вицето. Мощтна е като горила!
тттттъп

2021.09.01 | 16:11

4
Боже как си е запретнала /навила/ ръкавите на сакото!!! Немам думи, само големи претенции...Срам!
Леля ви гергана

2021.09.01 | 16:11

3
Двайсти път питам ако някой нейн познат или пр на президентството чете да пише какво ползва за коса вече трябва да си лепи мухи по главата да не мислят за плешива само като и гледам буйната грива и ме хваща яд

2021.09.01 | 16:05

2
Боже, боже, йотовица обсъжда външна политика хахахахаха

2021.09.01 | 16:05

1
ЙОТОВА НА КАКЪВ ЕЗИК Е ГОВОРИЛА?

Добави коментар

Водещи новини