Христо Проданов: Недопустимо е да хвърлим държавата отново в избори

  • 27 август 2021 08:07

  • 660
  • 2
Христо Проданов: Недопустимо е  да хвърлим държавата отново в избори
© Кадър - Нова телевизия

„За нас е недопустимо на прага на бежанска вълна, здравна, социална и икономическа криза да хвърлим държавата отново в избори. Все пак, ако другите не мислят като нас и не го осъзнават, вероятно ще се отиде на избори”. Това заяви в ефира на Нова телевизия депутатът от БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е Христо Проданов.

По думите му освен към ИТН, левицата трябва да намери пътя и към другите две партии.

Днес президентът ще връчи на БСП третия мандат за съставяне на правителство

„Така че наистина да се получи това, за което всички говореха, че искат – промяна. В тази връзка ние сме абсолютно решени добронамерено и уважително да подходим към останалите партии – да ги поканим на разговори и след това да проведем обща среща, за да обсъдим приоритетите. Осъзнаваме нашата тежест”, поясни депутатът.

„Мандатът не го приемаме като наш, а като последен шанс за осъществяване на тази промяна. Когато се заклеваме в НС, казваме, че ще се ръководим от интересите на народа”, поясни още Проданов и коментира какви качества трябва да притежава бъдещият премиер.

„Профилът на бъдещия министър-председател трябва да е надпартиен. Той трябва да бъде професионалист, експерт, човек с добро име, който да обедини всички партии, които ще подкрепят евентуално следващо правителство”, заключи депутатът от БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е.

Последвайте канала на

Калина Христова
660 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2021.08.27 | 09:05

2
Като ламтите за власт и постове какво друго остава?

2021.08.27 | 08:59

1
Червен,боклук,

Добави коментар

Водещи новини