Румен Радев: Устойчивото развитие е невъзможно без резултати в борбата с корупцията

  • 26 август 2021 13:47

  • 479
  • 8
Румен Радев: Устойчивото развитие е невъзможно без резултати в борбата с корупцията
© Пресцентър Президентство

Постигането на устойчиво развитие е невъзможно без ефективна борба с корупцията, която да води до резултати. България ще задълбочи партньорството си с Европейската организация по публично право в областта на върховенството на правото, правосъдието и укрепването на институциите. Това заяви държавният глава Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на, който се срещна днес на „Дондуков“ 2 с председателя на Европейската организация по публично право Спиридон Флогаитис. В срещата участваха министърът на вътрешните работи Бойко РашковБойко РашковРашков е роден на 28 септември 1954 г. в с. Огняново, област Благоевград. Завършва право в Софийския, както и председателят на Националната служба по прозрачността на Република Гърция Ангелос Бинис, съобщиха от президентския прессекретариат.

България има амбицията да промени незавидните си позиции в международните класации по корупция и ще засили обмена на информация, както с държавите-членки на ЕС, така и с други партньори за повишаване на ефективността в борбата с прането на пари, нерегламентирания износ на капитали, недекларираните придобити имоти в чужбина и други форми на незаконно облагодетелстване, подчерта още президентът Радев. Представителите на Европейската организация по публично право подчертаха, че организацията има над 300 проекта  в цял свят по укрепване на капацитета на държавните институции, системата на правосъдието и борбата с корупцията и са готови да споделят своята  експертиза със страната ни.

Борбата с корупцията, нелегалната миграция и трафикът на хора имат  трансграничен характер и изискват много тясно сътрудничество между институциите и службите за сигурност на отделните държави, подчертаха още участниците в срещата. Те отбелязаха, че се наблюдава ефективна организация на нелегалната миграция и трафика на хора към Европа, включително осигуряването им с транспорт и логистика, и това изисква засилване не само на граничния контрол, а и строга организация и координация на правоохранителните органи.

Христо Иванов: Крайно време е да премахнем корупционното заболяване в България

Последвайте канала на

Константин Тодоров
479 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
Обективен

2021.08.26 | 14:38

1
ТОЗИ ПРАЗНОГЛАВЕЦ,ОСВЕН КЛИШЕТА НИЩО ДРУГО НЕ МОЖЕ ДА УЗРЕЕ В ТЪПАТА МУ КАПАЦУНА.

2021.08.26 | 14:40

2
Че ти си най корумпирания МА
Обективен

2021.08.26 | 14:41

3
ТОЗИ ПРАЗНОГЛАВЕЦ,ОСВЕН КЛИШЕТА НИЩО ДРУГО НЕ МОЖЕ ДА УЗРЕЕ В ТЪПАТА МУ КАПАЦУНА.

2021.08.26 | 14:42

4
-ПРЕЦЕДЕНТА!!!!! Прецедента Р.Радеф преди няколк0 месеца може би година,пред медиите се изказа; ,,Ако аз управлявах, няма да има корупция и кражби"! Е, прецеденте вече половин година управляваш и какво се случи Блокира държавата! Отвори торбата от лъжи! Увеличи цената на ел.енергията и всички стоки и услуги! Съсипа бюджета-ликвидира го--открадна го!!! Държавата спря да съществува!!! Създаде хаос и няма правителство!!!; Само избори и колко това ще продължи??? Вие, прецеденте превърнахте България в талибанска хунта!!! Доволен ли сте????? Разбрахте ли,че за нищо не струвате!!!!! Вие сте резил! Вие сте позор! Вие сте мошеник и лъжец! Предател! За теб няма закони! Няма Конституция! Шуробаженащина за престъпници и мафиоти!!!!!!

2021.08.26 | 14:43

5
НA НEКAДЪРНOТ0 ФAТМAШКO ПРAВИТEЛCТВO !!!! OCТAВКA НA AЙЛЯКЧИЯТA - ФИГУРAНТ !!OCТAВКA НA ПOДCТРEКAТEЛЯ - МEТEЖНИК !!! OCТAВКA НA ЛЪЖEЦA ...CЪД И ЗAТВOР !

2021.08.26 | 14:44

6
Стветски К0он Дон Мунчо не престана да доказва, че под фуражката, расте само мухъл.Този селски, е самото въплащение на всичко гнусно сред племето ни. Точно затова от Москва го направиха резидент. В негово лице съветските пор0ве виждат своя идол идеал на задунайски поданик- безличен страхливец, за това само за страх говори.
Mitaka

2021.08.26 | 14:44

7
ОТЧАЯН СТРАХ! Ето това е основният мотив, който движи действията на Радев и формираната клика около него. Сега е с имунитет, т.е. недосегаем, защото все още е президент. Да, но е оцапан до уши с шпионски скандал срещу родината си и с корупционни сделки - Грипени, Бобокови и т.н. Затова се е вкопчил в президентската власт. Играе хазартно, заложил е всичко и е готов на всичко - или ще е президент още един мандат или отива в затвора. Готов е и на диктатура - за да си спаси кожата...

2021.08.26 | 14:45

8
ПреЦидента доказа, че погази конституцията. Петков мошеник с двойно гражданство. След, като се накраде заминава за Канада. Спецов крадец на ДДС, Василев, с милиони задължения в Лондон. Да продължавам ли...Рашков имотния крал с 19 имота и ДС...Имал жена нотариус, че и моите съседи са мъж и жена нотариус и адвокат и нямат 19 имота. Радев, получил 6 милиона от Шведите за Грипените, може да му се размине, ама от Руснаците, няма да му се размине, защото си искат 60тте милиона получени от Радев ОТ порт Варна, защото не изпълни задачата на Решетников... .................................................. Защо като е искал да влезе в политиката и да участва в управлението на страната веднага не е задвижил процедурата за отказване ог канадско гражданство , а първо е изчакал да бъде поканен за министър , а след това само с една декларация т.с. без пълен пакет документи уж се отказва от канадското си гражданство . Освен това нахално е да говори за волята на народа , след като той не е избран от този народ , а е назвачен от Радев . Мирише ми на мошениклък .

Добави коментар

Водещи новини