Евгений Дайнов: Нарастват шансовете за правителство с третия мандат

  • 24 август 2021 13:47

  • 2102
  • 5
Евгений Дайнов: Нарастват шансовете за правителство с третия мандат
© Булфото (архив)

Нарастват шансовете за формиране правителство с връчването на третия мандат, смята политологът проф. Евгений Дайнов. Пред журналистите в пресклуба на БТА във Велико Търново той коментира, че за това има две причини.

Първата е, че трите партии от които се очаква да формират правителство са направили стъпка назад и са дали знаци в началото на седмицата, че трябва да се говори за да се постигне общ резултат, посочи Дайнов. Втората предпоставка, според него е, че, ако партията "Има такъв народ" иска да задържи разумните и опитните хора в своите редици и да запази своите разумни гласоподаватели, вече си дава сметка, че трябва да се влезе в преговори за да се направи правителство.

"Избори през октомври или ноември за нов парламент ще бъдат катастрофални, защото хората ще накажат политиците, които не могат да единодействат, а при ниско гласуване, каквото и да се излъчи като парламент няма да има особена легитимност", подчерта Дайнов.

Водещите новини! И в „седмицата на третия мандат“ политическите страсти са токсични като COVID

По думите му, обществените очаквания са да бъде даден мандатът на най-малката партия в парламента "Изправи се.БГ! Ние идваме!", защото те са най-сговорчиви и не са декларирали "горене на мостове" нито към БСП, нито към "Има такъв народ", нито към Демократична България.

Това би бил разумен ход, защото не са необходими повече истерии в българската политическа система, коментира политологът.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2102 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Агапи

2021.08.26 | 10:12

5
НЕ мисля, че Вашето мнение ..е от значение.
Котарак

2021.08.26 | 09:10

4
Верно е. От 1% станаха на 1,1%.

2021.08.24 | 14:30

3
Ти малоумен ли си? Как ги виждаш процентите на водещите партии /Герб, ДПС и БСП/да са под 30-40%.Останалите са толкова смотани,че в два парламента не могат да направят кабинет.
Дийn

2021.08.24 | 14:26

2
Ти си болен бе,комунистически шаман долен.Къде видя това правителство,начело с Мая Общата ли?
ИСТИНАТА

2021.08.24 | 14:13

1
СТИГА! СТИГА!! СТИГА, Дайнов!!! България се НУЖДАЕ от НОВИ ИЗБОРИ, при които сбора от ПРОЦЕНТИТЕ на "герб", "дпс", "бсп" НЕ ТРЯБВА ДА е ПОВЕЧЕ от 35-40%!!! РАЗБИРА се и БЕЗ "Другарите" Манолова, и Тотева!!! Тогава може да се НАДЯВАМЕ на ПРОМЯНА!!!

Добави коментар

Водещи новини