Аврамова: Наблюдаваме едни нелогични и хаотични действия на служебния министър на регионалното развитие

  • 13 август 2021 12:35

  • 1475
  • 8
Аврамова: Наблюдаваме едни нелогични и хаотични действия на служебния министър на регионалното развитие
© Булфото

Наблюдаваме едни абсолютно нелогични и хаотични действия на служебния министър на регионалното развитие и благоустройството. Това каза народният представител от ПГ на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в - СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на Петя АврамоваПетя АврамоваПетя Аврамова е родена във Враца на 29 май 1963 г. Била е народен представител от 42-то Народно пред журналисти.

"Изгледах брифинга на служебния министър Комитова и си направих няколко извода от това, което чух. Първо, наблюдаваме едни абсолютно нелогични и хаотични действия на служебния министър на регионалното развитие и благоустройството. Министър Комитова не спря ремонтите по пътищата с мотива, че няма финансов ресурс. Ние всички видяхме, че тя уволни назначения от нея председател на УС на АПИ с мотива, че е спрял ремонтите по пътищата и че това не е работа на Агенция "Пътна инфраструктура", а е работа на МРРБ да осигури финансов ресурс. 
Комитова за протеста: Правени са поръчки, без да има пари за тях

По думите й с актуализацията на бюджета, такива средства не са предвидени и няма как да бъдат получени от МРРБ. В зала на парламентарен контрол се опитах да подскажа на министър Комитова по темата възлагане над прогнозната стойност на договорите, че има такова юридическо тсатновище, да го поиска от АПИ. Стойността на договорите е прогнозна и в документацията за общественат апоръчка е обявено на потенциалните участници, че тази стойност е прогнозна и тя може да бъде надвишавана. Правителството с премиер г-н Борисов имаше като приоритет пътищата в държавата, добрата свързаност, развитието на регионите и добрата пътна инфраструктура. Ние сме изнасяли информация, че за подобряване на цялата пътна инфраструктура в държвата, са необходими милиарди. Никога не сме оставяли строителния бранш, който е структуроопределящ в икономиката на държавата и в който работят стотици хиляди работници и инженери без средства и винаги сме осигурявали такива. Мога само по години да ви изброя допълнителните целеви средства към Агенция "Пътна инфраструктура" с министерски постановления и с актуализация на бюджета", каза още Петя АврамоваПетя АврамоваПетя Аврамова е родена във Враца на 29 май 1963 г. Била е народен представител от 42-то Народно.

По думите й 2020 г- с актуализация на бюджета на АПИ са дадени допълнително 1.409 млрд. лв., 2019 - 984 млн., 2018 - 1.728 млрд. "Служебният министър Комитова нямаше проблем да предвиди в актуализацията на бюджета такива средства, да отпуши строителния бранш и хората в бранша да получават заплати. За мен вече е притеснително това управление на служебния министър, защото строителният сектор е важен и структуроопределящ сектор в България", каза още Аврамова.

Последвайте канала на

Теодора Александрова
1475 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
Иван Иванов

2021.08.13 | 14:52

8
Това , което казва бившата министърка на рег. развитие е ПРИЗНАНИЕ ЗА ИЗВЪРШЕНО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ по служба!!! Не може да се възлага държавна поръчка за изработка ( в случая на пътища) без установени параметри и най вече размера на финансовия ресурс!!! Този ресурс може само при изключителни и определени от държавата случаи да се променя !!! Явно Аврамова е била само "счетоводителка" и колкото сметки и представят , на каквато и стойност да са, тя ги одобрява и плаща като "поп" ! Най престъпното в момента е, че този начин на устойностяване и разплащане на СМР е заложен в договорите и изпълнителните фирми могат да си завишават стойностите , както и колкото си искат или,.... както се разберат с Бойко Борисов!!! Затвор за тези безхаберници и нагли крадци!!!
читател

2021.08.13 | 13:49

7
Това, че е добър преподавател, не е гаранция, че е добър управленец.
"приятел" на Харизанов

2021.08.13 | 13:42

6
Аврамова,СТИГА с ОБЩИТЕ ПРИКАЗКИ,време е за КОНКРЕТИКА,а такава от РЕВИЗИЯТА на служебният кабинет колкото щете!!! Дайте КОНКРЕТНИ ОТГОВОРИ!!! Къде са ПАРИТЕ??????????????????

2021.08.13 | 13:31

4
Доцент комитова е един от най добрите преподаватели в университета архитект по професия а аврамова с нейното образование не знам как се изказва изобщо

2021.08.13 | 13:36

5
Човече, аз познавам един,който може да каже на седем езика думата "клещи", ама като му дам в ръете едни клещи не знае как а ги използва.
врачанска шафрантия

2021.08.13 | 13:27

3
Ти кога стана кУмпИтентна бе, що ти назначиха бившия министър за зам.?

2021.08.13 | 13:23

2
Тази вече трябва да е подсъдима не да се обажда

2021.08.13 | 12:39

1
ТАКИВА СА ДЕЙСТВИЯТА НА ВСИЧКИ СЛУЖАШИ

Добави коментар

Водещи новини