Владислав Панев: Фокусирането върху ниските доходи и ниските пенсии е правилната политика на служебното правителство

  • 12 август 2021 15:44

  • 991
  • 1
Владислав Панев: Фокусирането върху ниските доходи и ниските пенсии е правилната политика на служебното правителство
© Булфото (архив)

По-високата инфлация означава по-високи приходи за бюджета, но и по-големи разходи и по-труден живот за домакинствата. Фокусирането върху доходите и пенсиите е правилната политика на служебното правителство. Това коментира пред журналисти в парламента Владислав Панев, заместник-председател на ПГ "Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от" по повод призива на финансовия министър в служебното правителство Асен ВасилевАсен ВасилевАсен Василев е министър на икономиката, енергетиката и туризма от 12 март до 29 май 2013 г. С указ на за актуализация на бюджета.

По-рано днес Василев съобщи, че няма да има пари за добавката на пенсионерите, както и за мярката 60/40, ако не бъде приета актуализация на бюджета от Народното събрание.

"Конкретните числа ще ги дискутираме следващата седмица", каза Панев. Той обясни, че служебният кабинет има право да внася актуализация на бюджета, а работа на парламента е да я приеме.

Все още няма никакви комисии, защото явно парламентът имаше други приоритети досега, коментира депутатът и допълни, че има интерес към съставяне на комисии от следваща седмица.

Асен Василев: Без актуализация на бюджета ще има пари за пенсии и избори, но не и за 60/ 40

Последвайте канала на

Константин Тодоров
991 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
докога

2021.09.06 | 12:55

1
Съгласна жъм,че фокуса трябва да е на ниските пенсии,но докога ,които сме се осигурявали на по високи доходи ще ,,горим" за да плащаме за ракия и гюбеци на сините венци?

Добави коментар

Водещи новини